foci

2020.01.03. 22:40

Megszokott helyen edzőtáborozik a PAFC

A Puskás Akadémia FC együttese is megkezdi felkészülését a 2020-as tavaszi idényre. A gárda szombaton repül el Marbellába, ahol január 18-ig edzőtáborozik.

Káldor András

Artyem Favorov korosztályos válogatott volt Fotó: pfla.hu

A sárga-kékek ugyan első bajnoki mérkőzésüket majd csak január 25-én játsszák Kaposváron a Rákóczi otthonában, ám ehhez, és a bajnoki küzdelmek folytatásához erőgyűjtésre, azaz megfelelő alapozásra van szükség. A fizikai erőnlétet pedig Marbellán szerzik meg már évről évre a nyáron a csapat élére kerülő vezetőedző Hornyák Zsolt tanítványai. Alig egy évvel ezelőtt még Radoki János irányításával voltak hasonló helyzetben, de az andalúz edzőtábor jótékony hatással volt a játékosokra, akik több topcsapat ellen mérették meg magukat. Nem lesz ez másként most sem, hiszen a spanyol üdülőparadicsomban készül a jövő feladataira többek között a Standard Liége, a Salvia Praha, az FC Basel, a Zulte Varegem, az NK Osijek, és a Lokomotiv Moszkva együttese. Azt még jótékony homály fedi, hogy melyik együttes lesz az ellenfelük, de az egészen biztos, hogy kemény csaták elé néznek.

Artyem Favorov korosztályos válogatott volt
Fotó: pfla.hu

Azt borítékolhatjuk, hogy a csapat megerősítéséért megtesznek mindent, mivel Artyem Favorov, a 25 esztendős ukrán utánpótlás-válogatott középpályás két és fél évre írt alá hozzájuk. A játékos a Dinamo Kijev neveltje, s korábban megfordult többek között a dán Vejle BK-nál, valamint hazájában a Zirkánál is. A jelenlegi idényben 16 mérkőzésen 2 gólt szerzett a Deszna Csernivben a Premjer Ligában. Rajta kívül szó van még az élvonalbeli Sigma Olomouc 26 éves középpályása, Jakub Plsek átigazolásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában