Kosárlabda

2020.01.19. 17:51

Küzdelem, negyven percen keresztül: győzelemmel mutatkozott be az Alba új edzője

Fontos győzelmet aratott a Pécsi VSK felett az Alba kosárcsapata, 88-86-ra nyertek. Az új edző bemutatkozott.

Horog László

20200117 Székesfehérvár, Alba Fehérvár - PVSK Veolia kosárlabda. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán délután megérkezett, két edzést levezényelt, a kispadra leülhetett, de nem meccselt Arik Shivek, a fehérvári kosárlabdázók új szakvezetője. A 63 esztendős izraeli mester szakmai igazgatóként foglalt helyet edzőkollégái között, Pethő Ákos látta el a vezetőedzői teendőket, kért időt, kommunikált a zsűrivel, a bírókkal, valamint instruálta a játékosokat. Hatalmas csatában győztek a baranyaiak ellen, 88-86-ra.

A lefújás után nagyot szusszant mindenki a hazaiaknál, néhány nappal az edzőcserét követően rendkívül fontos volt a siker a szintén edzőváltáson átesett, Dragan Aleksic irányításával előzőleg kétszer nyertes déliek ellen.

Carlton Guyton (fehérben) mindkét oldalon remekelt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Nehéz meccsen vagyunk túl, nagyon köszönöm a csapat hozzáállását, talán mondanom sem kell, nagyon örülök a győzelemnek. Pozitív energia áramlott végig a lelátóról, a drukkerek sokat segítettek a buzdításukkal. Nem volt szép meccs, sőt, akár azt is mondhatom, csúnya volt, de a legfontosabbat, a győzelmet megszereztük. Azért volt lényeges a diadal, mert két, azonos mutatójú csapat találkozott, a sikernek hála, megelőztük a baranyaiakat. Kiélezett a bajnokság, nagyon sok, hasonló képességű együttessel, senki ellen sem mehetünk biztosra. Apróságok döntenek egy-egy összecsapáson, ahogy ezúttal, a folytatásban is azon leszünk, hogy kiszolgáljuk a közönségünket. Sok munka vár ránk, de úgy érzem, együtt vagyunk, jó úton járunk – mondta Pethő Ákos.

A korábban a szolnokiakat hosszú éveken át dirigáló, a pécsiekhez három hete aláíró Dragan Aleksic elszenvedte első vereségét új együttesével.

– Gratulálok a csapatomnak, keményen és harcosan játszottunk, megmutattuk, hogy van karakterünk. Azonban Fehérváron nem könnyű játszani. Irányítottuk a játékot, a mérkőzés végén volt két-három esélyünk, hogy lezárjuk a párharcot, azonban nem dobtuk be a ziccereket. A végén a szerencse döntött.

A házigazdák legjobbja a 19 pontig jutó amerikai légiós, Carlton Guyton volt.

– Kemény, izgalmas meccs volt, mindkét csapat negyven percen át küzdött a győzelemért. A szerencse a végén nekünk kedvezett, igaz, meg is dolgoztunk érte. Nagyon örülök a sikernek.

Horti Bálint, a baranyaiak válogatott centere nyolc pontot tett a közösbe:

– Élvezetes találkozót vívtunk, remek hangulatban. Egylabdás meccs volt, a nemzetközi porondon és a hazai bajnokságban is vívtunk három ilyen derbit az utóbbi időben, mindegyikből rosszul jöttünk ki. Remélem, legközelebb másként lesz, a mi győzelmünket hozza a végjáték.

Hiába irányította a Pécsi VSK a játékot, az Alba örülhetett a végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában