vízilabda

2020.01.05. 21:45

Gálaelőadásokkal kedveskedtek

A hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában rendezett felkészülési tornán hangol a magyar női vízilabda-válogatott.

Dévai Nándor Csaba

Ezidáig nem volt gond a védekezéssel Fotó: Zsedrovits Enikő/DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Magyarország– Franciaország 21-5 (5-4, 5-0, 4-1, 7-0)

Gólszerzők: Szilágyi 5, Gurisatti 5, Parkes 3, Keszthelyi 2, Vályi 2, Gyöngyössy 2, Antal, Máté, ill. Millot 2, Bachelier, Deschampt, Clerc Nem kegyelmezett ellenfelének a Bíró Attila vezette női együttes, amely egy még szorosnak mondható első nyolc percet követően a másodiktól valósággal legyalulta Franciaország legjobbjait. Dunaújvárosi részről Gurisatti Gréta öt, Vályi Vanda pedig két gólig jutott – előbbi játékost ugyancsak a hétvége során 2019 legjobb női játékosának választották, míg Mihók Attilának a legjobb edzőnek járó díjat ítélték oda.

Ezidáig nem volt gond a védekezéssel Fotó: Zsedrovits Enikő/DH

Magyarország– Kína 16-7 (4-2, 4-1, 4-1, 4-3)

Hasonlóan jól alakult a folytatás Kína ellen is, ezúttal Keszthelyi Rita, az UVSE kiválósága vitte a prímet a maga négy találatával. Zárásképpen hétfőn, 19 órakor Görögország ellen ugrik medencébe a női válogatott. Mindeközben a szintén az Eb-re hangoló férfi válogatott Märcz Tamás vezetésével Olaszországban járt, ahonnan tornagyőztesként távozhattak. Az Egyesült Államokat 15-10- re, Görögországot 10-5-re legyőző válogatott a zárónapon jó iramú mérkőzésen 14-14-es döntetlent játszott a házigazdákkal, ami elégnek bizonyult az első helyhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában