női vízipóló

2020.01.17. 22:45

Csoportelsőként zárva

Háromgólos győzelmet aratva nyerte meg a budapesti Vízilabda Európa-bajnokság „A” csoportját a magyar női vízilabda-válogatott. Garda Krisztina 4, míg Vályi Vanda és Gurisatti Gréta egy-egy góllal járult hozzá a csapat sikeréhez.

Korondy Tamás

Szenvedősen kezdtek, de végül nyertek a magyar lányok Fotó: MTI

Magyarország–Görögország 13-10 (4-4, 4-2, 3-0, 3-4)

Budapest, Duna Aréna, 2300 néző. Bírók: Margeta, Zwart.

A dunaújvárosi Garda Krisztina szerezte a magyarok első két gólját, ám közben a görögök sem szándékoztak lemaradni tőlünk, 2-2.

Az első negyed utolsóperceit a hellének uralták, s csak Leimeter Dóra klasszisán múlt, hogy nem kezdtük hátrányban a második felvonást – az utolsó másodperces egyenlítés után az állás 4-4 volt.

Szenvedősen kezdtek, de végül nyertek a magyar lányok
Fotó: MTI

A 9. percben vezettek utoljára a kék sapkás görögök, Plevritu révén 4-5 volt ekkor.

Gurisatti Gréta mellé Illés Anna, majd Rebecca Parkes két góllal iratkozott fel, a fél­időben 8-6.

A harmadik negyed első percei gólcsenddel indultak, de a két újvárosi, Garda Krisztina és Vályi Vanda megtörte, a záró etapra 10-6-tal fordultunk rá.

Öt gólra nőtt a különbség, ám villámgyorsan feljöttek a kékek, s 11-9-nél az egygólos hátrányért támadtak – Garda zsenije kellett ismét. Gólt szerzett (12-9), így el is döntötte a találkozót, a vége 13-10.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában