kézi

2019.12.03. 22:55

Továbbra is az élbolyban az Alba-Máv-Előre

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 10. fordulójaután az Alba megőrizte harmadik helyét, míg a Cunder lecsúszott a hatodik pozícióba.

Krebsz András

Félideji előnyét végig tudta vinni a MÁV-Előre csapata, ezzel a harmadik helyen állnak a tabellán F: a klub

Alba-Máv-Előre SC– Rákosmenti KSK 33-30 (17-13)

VOK, 50 néző.

Vezette: Cseszregi, Sipos.

Alba-Máv: Czérna – Králl 8, Szám 2, Kanyó Bence 5 (1), Kanyó Balázs 3, Bárdos 5, Rohonyi 4. Csere: Grőber 3, Szalczinger, Penzer 1, Golenya, Harsányi 1, Májer 1.

Vezetőedző: Grőber Mátyás. A tavalyi ezüst után idén is az éremesélyes csapatok között számon tartott Alba az első perctől kezdve koncentráltan kézilabdázott, a rákosmentiek hamar ötgólos hátrányba kerültek (7-2). Az időkérés segített a vendégeken (11-8), ám a fehérváriak az első félidőben hatszor is betaláló Králl vezetésével a kiharcolt különbségből négy gólt így is megtartottak.

Félideji előnyét végig tudta vinni a MÁV-Előre csapata, ezzel a harmadik helyen állnak a tabellán F: a klub

A folytatásban sem változott a játék képe, 23-17-nél megtörni látszott a fővárosi alakulat, egy hazai rövidzárlat azonban ismét nyílttá tette az összecsapást (24-23). A találkozó hajrájában Czérna több fontos védést is bemutatott, két perccel a vége előtt Kanyó Bence egymás utáni két találatát követően (31- 27) pedig a derekasan küzdő vendégeknek minden esélyük elszállt a pontszerzésre. Sikerükkel a Grőber-Madár páros által edzett fehérváriak a 19 pontos Csömör és a 18 egységet gyűjtő Salgótarján mögött 16 ponttal a tabella 3. helyét foglalják el.

BSC Budakalász– Cunder TU Kézisuli 30-21 (16-8)

Budakalász, 50 néző. Vezette: Dohány, Nagy L. Az újonc Cunder a tabellán egy ponttal mögötte álló Budakalász otthonában meglehetősen rosszul kezdte a mérkőzést, 30 perc játék után gyakorlatilag eldőlt a két pont sorsa. A második játékrészben ugyan próbált faragni hátrányából az Erdei-csapat, a különbség mégsem csökkent, a végül pedig sima hazai siker született. A 11 pontos Cunder a 6. a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában