MOL Fehérvár FC

2019.12.02. 21:41

Sikerrel hangoltak

A Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé kerülés lesz a tét a MOL Fehérvár FC labdarúgói számára a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szeptemberben felavatott otthonában.

Dévai N. Csaba

Felfelé ívelő pályán maradna a MOL Fehérvár FC Fotó: Fehér Gábor

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Megyei vonatkozású tapasztalattal már rendelkezünk a csongrádi csapatot illetően, hiszen a Szent Gellért Fórum névre keresztelt stadionban éppen a nyitány során a Csákvár vendégeskedett, és maradt alul meglepetésre egy gólzáporos mérkőzésen 5-3 arányban. Ezen sikeren túl további öt győzelmet arattak, ami 18 fordulót követően a 12. helyre elegendő a Merkantil Bank Liga NB II. 19 csapatos mezőnyében. A legutóbbi fordulóban a Vác ellen arattak bajnoki győzelmet a szegediek, idegenben szerezték meg a pontokat. A kupában a Velence és a Vép gárdáját búcsúztatták, így most következik számukra az első igazán komoly kihívás. Semmiképp sem lankadhat tehát az immár Joan Carrillo irányítása alatt futballozó fehérváriak figyelme, akiknek az Eger és a Tiszaújváros „testén” át vezetett az út a kupaküzdelem ezen szakaszáig. Ellenfeléhez hasonlóan a Vidi is győzelemmel hangolt az összecsapásra, Carrillo visszatérése során 3-1 arányban múlták felül idegenben a DVTK-t.

Felfelé ívelő pályán maradna a MOL Fehérvár FC Fotó: Fehér Gábor

– Sikeres hétvégén vagyunk túl, hiszen fontos meccset nyertünk meg a DVTK otthonában. Külön öröm számomra, hogy sikerült góllal hozzájárulnom a győzelmünkhöz. Rövid pihenést követően vasárnaptól már a kedd esti kupameccsre készülünk. Sokat gyakorlunk és aprólékosan kielemezzük NB II-es ellenfelünket. Úgy tudjuk, hogy a hazai csapat szép új stadionjába rengeteg szurkoló várható kedden, úgyhogy biztos, nagyszerű hangulat vár ránk. Abban is biztos vagyok, hogy a Szeged nagy motivációval lép ellenünk pályára, nem számítok tehát egyszerű találkozóra, de a célunk ezúttal is a továbbjutás kiharcolása – nyilatkozta a klub honlapjának a Diósgyőrben gólt szerző középpályás, Boban Nikolov.

A továbbjutás egy mérkőzés alatt dől el, azaz döntetlen esetén hosszabbítás, majd szükség esetén büntetők következnek, míg a párharc győztese a Mosonmagyaróvár–Paks összecsapás nyertesével küzdhet a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában