8 órás versenyen teljesíti majd a köröket

2019.12.10. 20:57

Profik közötti maratoni versenyre készülhet az ifjú Fejér megyei motorversenyző

Hosszas egyeztetések után eldőlt, hogy Kovács Bálint ott lesz az Endurance világbajnokság most következő, Malajziában rendezett versenyhétvégéjén.

Dévai Nándor Csaba

Újabb versenyben mutathatja meg, mire képes Fotó: H-Moto Team

Fotó: JK SPORTSFOTO

Fiatal kora ellenére az elmúlt szezonban elhódított IDM Suzuki Cup bajnoki címe révén a nemzetközi mezőnyből is többen felfigyeltek a 18 éves Fejér megyei versenyzőre, akinek pályafutása újabb fontos állomásához érkezett. A H-Moto Team motorosa a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora csapat tagjaként áll majd rajthoz, egy olyan mezőnyben, ahol Moto GP-pilótákat – Franco Morbidelli, Hafizh Syahrin –, vagy éppen Superbike-vb versenyzőket kell legyűrni.

Újabb versenyben mutathatja meg, mire képes
Fotó: H-Moto Team

– Nem tagadom, nagyon izgatott vagyok, hiszen bemutatkozhatom a világbajnokságon. Korábban mindössze egy 24 órás robogóversenyen indultam hosszú távú viadalon, így a sepangi nyolcórás futam igencsak nagy kihívás lesz a számomra. Ebben a mezőnyben, ahol hemzsegnek a különböző világ- és Európa-bajnokok, nekem nincs más dolgom, csak az, hogy behozzam a motort, illetve minél többet tanuljak ezen a hétvégén. Még sosem motoroztam a maláj pályán, de az edzéseken lesz időm megtanulni, hiszen itt is Suzuki GSX-R 1000-sel megyünk, így a motorral nem lesz gond, ilyennek a nyergében győztem a Suzuki Cup sorozatban. Bízom abban, hogy Dominikkal és Renatóval jó csapatot alkotunk majd – nyilatkozta Kovács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában