Otthonra lelt a védő

2019.12.09. 12:00

Letette a magyar állampolgársági esküt Stopira

Elegáns öltönyben, nyakkendőt kötve, barna szövetkabátban érkezett a Városházára hétfőn reggel az extravaganciát sem mellőző labdarúgó, Stopira. Ianique dos Santos Tavares Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le a magyar állampolgársági esküt.

Ferencz Balázs

Stopira ígéri: tovább harcol a magyar futball sikereiért Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A Mol Fehérvár FC zöld-foki- szigeteki labdarúgója hét és fél esztendővel ezelőtt igazolt Székesfehérvárra. A piros-kék futballklub jelenlegi keretének ő a harmadik legrégebben itt tartózkodó játékosa, csak a már szintén magyar állampolgársággal is bíró Paulo Vinícius, valamint Kovács István viselik hoszszabb ideje a Vidi mezét.

A Városházán Kovács Zoltán sportigazgató, valamint Joan Carrillo vezetőedző széles mosollyal üdvözölték Stopirát, aki aztán Cser-Palkovics András polgármester után magyarul mondta el az állampolgársági esküt.

Stopira ígéri: tovább harcol a magyar futball sikereiért
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Nincsenek szavak, amikkel igazán le lehetne írni az érzést, ami most bennem van – fogalmazott a ceremónia után Stopira. – Igazán különleges nap ez az életemben, fantasztikus érzés, hogy mától magyar állampolgárnak mondhatom magamat. Köszönöm, hogy a Mol Fehérvár mellett mindig számíthattam a városra is az elmúlt hét évben. Számos jó emlék köt már Székesfehérvárhoz, de talán a legjobbak mégis azok voltak, amikor a bajnoki címeinket ünnepelhettük a szurkolóinkkal a belvárosban, de mély nyomot hagy bennem a tavalyi Európa-liga csoportkörös szereplés is. Nagy boldogság számomra, hogy mostantól magyar állampolgárként dolgozhatok a fehérvári futballsikerekért.

A 31 éves védő elárulta, hogy a városban él, s hogy hosszabb távra tervez Magyarországon, akár a karrierje végéig is szívesen maradna a Fehérvár keretének tagja.

Stopira 2012 júliusa óta 224 alkalommal lépett pályára a Vidiben, összesen 18 gólt szerzett. Az NB I-ben 166 meccsen 14-szer volt eredményes a 31-szeres zöld-foki-szigeteki válogatott balhátvéd.

 

Stopira arról is szót ejtett, hogy bár nagyon nehéz dolguk lesz, idén a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát is szeretné megnyerni, hiszen a duplázással történelmet írnának a fehérvári futballban.

Cser-Palkovics András polg ármester öröm ét fejezte ki, hogy sok olyan határon túli és külföldi sportolóval találkozott már, akik hosszú éveket töltöttek el Fehérváron, ahol aztán otthonra is leltek. Közéjük tartozik Stopira is, aki sokat tett a magyar és a fehérvári labdarúgásért, minden héten harcol a hőn szeretett piros-kék színekért.

Stopira annak ellenére, hogy immáron magyar állampolgár is, válogatott nem lehet itthon, hiszen már bemutatkozott szülőhazája nemzeti csapatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában