Kijött az osztálykülönbség

2019.12.04. 23:10

Harmadosztályú ellenfelet búcsúztatott a Puskás Akadémia FC

A labdarúgó Magyar Kupa szerdai játéknapján a legjobb 16 közé kerülés volt már a tét, a Puskás Akadémia FC pedig ezt az újabb akadályt is sikerrel vette.

Dévai N. Csaba

Kiss Tamás (fehérben) remekül szolgálta ki társait, akik éltek is az adódó lehetőségekkel Fotó: PAFC

Fotó: DOME LASZLO BALAZS

Mindenképpen intő jel lehetett a PAFC szakmai stábja és játékosai számára a Fehérvár nehézkes szegedi győzelme, hiszen bár a Dabas-Gyón FC egy osztállyal a szegediek alatt szerepel (NB III Közép csoport), a kupaküzdelmek során – pláne egy mérkőzés erejéig – bármi előfordulhat.

Ennek megfelelően magas sebességi fokozatra kapcsolva kezdett a Puskás Akadémia, szögletek és helyzetek egész sorát dolgozták ki ellenfelük kapuja előtt. A vendégnyomás végül a 18 percben érett góllá, amikor Yoell Van Nieff 30 méterről elvégzett szabadrúgása csapódott a dabasi kapu hosszú felső sarkába, 0-1. Kiss Tamás a jobb szélen játszott igen aktívan, Fülöp Lórándnak teremtett lövőhelyzete azonban kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A félidő végére kiegyenlítődött a játék képe, a hazaiak is rendre eljutottak a PAFC kapujáig, ám közvetlenül a játékrész vége előtt sikerült megduplázni a vendégek előnyét. Kiss Tamás passza után Gyurcsó Ádám elől tisztázott Ablonczy Gerjén a hazai védelemből, az ebből következő szögletrúgás során viszont a labda Thomas Meissner elé került, aki közelről mattolta Steer Bencét, 0-2.

Kiss Tamás (fehérben) remekül szolgálta ki társait, akik éltek is az adódó lehetőségekkel Fotó: PAFC

Közel járt a harmadik gól megszerzéséhez a PAFC az 58. percben, amikor Kiss beadását Fülöp tette kapura, ám lövése a kapufáról kifelé pattant. A túloldalon Tóth Balázsnak kellett bravúrt bemutatnia, hogy őrizze csapata előnyét, majd Sós Bence centerezése után David Vanecek hibázott el nagy lehetőséget. A 63. percben aztán javított a cseh támadó, Sós pazar beadása után került helyzetbe, három méterről pedig nem hibázott, 0-3. Számára szokatlan helyről, középről szerezhette volna meg csapata negyedik gólját Kiss Tamás a 70. percben, a jó ütemben felugró szélső bólintása azonban a kapu mellé ment. Fülöp sem adta fel, hogy bekerüljön a gólszerzők közé, ám sem ő, sem Komáromi György nem tudott túljárni Steer eszén. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt Komáromi, majd Sós lövését blokkolták a védők, míg a legvégére egy újabb kapufa jutott: Komáromi jobbról befelé cselezve lőtt, a labda pedig a keresztlécen csattant.

Megérdemelten győzött tehát a Puskás Akadémia FC együttese, amely ezek után készülhet az újabb komoly ki­hívásra: a Mol Fehérvár FC és a Mezőkövesd után a Ferencváros ellen, a Groupama Arénában kellene pontot, esetleg pontokat szerezniük az élmezőnybe vágyó felcsúti labdarúgóknak.

– Kötelező volt számunkra a győzelem. Szerezhettünk volna több gólt is, rengeteg helyzetet kialakítottunk, de a kapu előtt sokszor rossz döntést hoztunk. Ezúttal több fia­talnak is lehetőséget adtunk, hogy néhány meghatározó játékosunkat pihentethessem a hétvégi Ferencváros elleni mérkőzés előtt – nyilatkozta Hornyák Zsolt vezetőedző a mérkőzést követően.

JEGYZŐKÖNYV

Dabas-Gyón FC–Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)

Dabas, Dabas-Gyón FC Sporttelep. V.: Horváth Tibor (Varga Zs., Szalai D.).

Dabas: Steer – Grabant, Sallay, Ablonczy, Horváth Cs. (Folmer, 54.),

Gasztner – Soós D. (Nagy A., 84.), Popovics, Szabó P., Marsa (Zsivoczky-

Pandel, 61.) – Varga B. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

PAFC: Tóth B. – Radics, Meissner, Spandler, Szolnoki – Van Nieff – Kiss

T., Fülöp L., Golgol (Magyar Zs., 54.), Gyurcsó (Sós B., 46.) – Vanecek

(Komáromi, 64.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gólszerzők: Van Nieff (18.), Meissner (45.), Vanecek (63.).

Sárga lap: Grabant (87.), ill. Szolnoki (35.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában