Móron

2019.12.17. 18:37

Csapatépítő tréningen voltak az Alba FKC kézilabdázói

December 29-én, vasárnap az Érd ellen folytatják a pontvadászatot az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói.

Horog László

A fehérvári lányok csapatépítő tréningen vettek részt Móron

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A Japánban zajlott vb miatt egy hónapja szünetel az NB I-es pontvadászat, a fehérvári kézisek utolsó bajnokijukon 28-25-re verték a Békéscsabát, ötödik hazai meccsükön negyedik győzelmüket aratták, ötvenszázalékos mérleggel zárták a bajnokság első szakaszát. Az Alba a 7. helyen várja a folytatást, négy győzelem mellett egyszer végeztek döntetlenre és négyszer kaptak ki. Egy hivatalos edzőmeccset vívtak a tétmérkőzésektől mentes időszakban, 11 góllal verték a Fehérváron edzőtáborozó finn válogatottat, 17-12-es félidő után 35-24-re nyertek, a meccs legeredményesebbje a fiatal szélső, Töpfner volt, aki 9 alkalommal zörgette meg a nyelvrokonok hálóját. Deli Rita tanítványai vívtak még edzőmeccseket, ezek azonban zárt kapuk mentén zajlottak, a taktikai variációkat gyakorolták.

A lányok csapatépítő tréningen is részt vettek egy móri borászaton, ahol finom nedűket kóstoltak, valamint értékelték a mögöttük hagyott hónapokat. A térdével műtött, Győrből igazolt két tehetség, Afentáler Sára és Varga Emőke már a rehabilitációt végzi Horváth Hajnalka irányítása mellett, kérdéses, hogy az idei szezonban, a tavasszal visszatérnek a pályára vagy sem. A klubnál nem sürgetik a fiatal tehetségeket, ugyanis további pályafutásuk a tét. Az utóbbi mérkőzéseken fontos gólokat szerző tini, Besszer Borbála pihen, ugyanis egyik edzésen egy balszerencsés mozdulatnál megmozdult a térde, vele kapcsolatban sem árt az óvatosság. A korábban térdszalagszakadást szenvedett két, fiatal irányító, Hudra Enikő és Piller Kármen műtét után lábadozik, az ő visszatérésükre nem a közeljövőben kerül sor.

A fehérvári lányok csapatépítő tréningen vettek részt Móron
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Májer Krisztina és Temes Bernadett anyai örömök elé néz, ezért az őszön még nem lépett pályára. „A három edzőmeccs, a Szent István, az Érd és a Békéscsaba elleni zártkapus találkozók mellett magas intenzitású tréningeket végzünk, megfelelő erőnlétet kell szereznünk, mert a folytatásban erőltetett menet következik, májusig. A lányok december 21-én gyakorolnak utoljára, majd 26-án találkoznak ismét, két tréning szerepel a programban” – mondta Sugár Tímea kapusedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában