jéghoki

2019.11.07. 22:11

Kiharcolhatják helyüket a fiatalok

Lengyelországban vesz részt felkészülési tornán az áprilisi Divízió I/A világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott.

Dévai Nándor Csaba

Az elmúlt időszakban jól teljesítettünk az olasz válogatott elleni meccseken Fotó: Dobos Sándor/MJSZ

Honosított játékosok nélkül, 1993 és 1999 között született jégkorongozókkal vág neki az idei szezon első EIHC-tornájának a Jarmo Tolvanen vezette nemzeti együttes, ahova ezúttal is a Fehérvár, a MAC Újbuda, illetve a DVTK Jegesmedvék adják a legtöbb játékost

– a koronázóvárosnak ráadásul mindkét csapata képviselteti magát, hiszen a védő Kiss Roland és a támadó Mihály Ákos a Fehérvári Titánok színeiben lesznek jelen. A Hydro Fehérvár AV19 révén rajtuk kívül hét másik ismerős névvel találkozhatunk majd: Stipsicz Bence, Szabó Dániel, Szabó Bence (hátvédek), Erdély Csanád, Reisz Áron, Sárpátki Tamás és Szita Donát kapott bizalmat a szakmai stábtól. A pénteken rajtoló megmérettetésen a házigazda és nagy rivális mellett az A csoportos – emellett a világ egyik legszerencsésebb válogatottja – Olaszország és a Divízió I/B-ben szereplő Japán lesz a mieink ellenfele.

Kezdés gyanánt 15 órakor Olaszország legjobbjaival veszi fel a harcot a magyar együttes, akiket legutóbb tétmérkőzésen a 2018-as hazai rendezésű világbajnokságon győztünk le, míg barátságos mérkőzésen az idén áprilisi 6-1-es magyar siker a két csapat legfrissebb élménye egymásról. A két legnagyobb név a két „nagy öreg”, a 24 éves Sebők Balázs és a 23 esztendős Galló Vilmos lesz, akik egyaránt az európai topligának számító finn bajnokságban kergetik a korongot – jobbára meglehetősen eredményesen.

Az elmúlt időszakban jól teljesítettünk az olasz válogatott elleni meccseken
Fotó: Dobos Sándor/MJSZ

– Számos kitűzött céllal indulunk Lengyelországba, ebből az egyik legfontosabb, hogy lehetőséget adjunk a fiataloknak megtapasztalni, milyen egy felnőtt nemzetközi torna hangulata. Sebők és Galló még mindig nagyon fiatalok, és évek óta meghatározó tagjai a válogatottnak, de nem vezér szerepben. A jövőre való tekintettel hasznos, hogyha ebbe is belekóstolnak – magyarázta döntését a finn Jarmo Tolvanen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában