A huszadik fociünnep

2019.11.12. 09:00

Jubileumot ünnepelhet a Videoton BK fesztiválja

December 27-én, pénteken reggel 8 órakor kezdődik a XX. Videoton Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport- és Egészségnapok Határok Nélkül nevet viselő hagyományos év végi eseménye.

Káldor András

A női labdarúgók is bemutathatják tudásukat a Videoton Oktatási Központ parkettjén Fotó: FMH-archív

Egészen 30-áig ismét aktív, tartalmas és élménydús kikapcsolódási lehetőség várja mindazokat, akik ellátogatnak a VOK-ba. A tornákra december 5-ig lehet jelentkezni.

A négynapos program részleteit Östör Annamária egészségügyi, sport és fenntarthatósági tanácsnok, a társrendező Kiliti Ferenc a Vadásztölténygyári Vasas képviseletében, valamint Juhász László, a fesztivál fő szervezője ismertették a Hiemer-házban.

Östör Annamária elmondta, mindenki számára adott a lehetőség, hogy az ünnepnapokat követően sportoljon, vagy akár nézőként is részt vegyen egy jó hangulatú fesztiválon.

– Ez az esemény fontos a város életében, és mindig örömmel álltunk a kezdeményezés mellé. Olyan színvonalas szórakozási lehetőség, mely a szurkolóknak, a játékosoknak és a kilátogatóknak egyaránt nagy élményt nyújt. A labdarúgótornák mellett egyéb mozgásfajtákkal várjuk a közönséget – hangsúlyozta a tanácsnok.

A női labdarúgók is bemutathatják tudásukat a Videoton Oktatási Központ parkettjén Fotó: FMH-archív

– Az előző évhez hasonlóan a Vadásztölténygyári Vasas a szurkolói focitorna szervezését vállalta – tudtuk meg Kiliti Ferenctől.

– A város egyik legrégebbi rendezvénye a torna. Azt a szép hagyományt nem szerettük volna megszakítani, hogy évek óta nemzetközi csapatok részvételével rendezzük a tornát, így az elszakított országrészekből, valamint Fehérvár testvérvárosaiból is várunk együtteseket. A futballfesztiválon belül öt különböző tornára kerül sor: a leány- és gyermektornák, a 34 éven felüliek számára kiírt öregfiúk kupa mellett a szurkolók is kipróbálhatják magukat, de természetesen a fő attrakció a nemzetközi kispályás kupa lesz 24 vagy 32 csapat részvételével – tájékoztatott Juhász László alapító, fő szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában