A helyzetkihasználás döntött

2019.11.22. 22:20

Hiába egyenlített a Fehérvár AV19, a Bikák újítani tudtak

Az Erste Bank Eishockey Ligában 19. alkalommal lépett jégre az idei szezonban a Hydro Fehérvár AV19 csapata, ezúttal az ősi rivális, nyolcszoros EBEL-győztes, a mostani listavezető EC Red Bull Salzburg ellen. A­ vendégek biztosan győztek, bár az eredmény kissé csalóka, mert a Volán nem játszott alárendelt szerepet.

Káldor András

Hiába csúszott-mászott a Hydro Fehérvár, az esélyesebb Salzburg hozta a kötelezőt nálunk is Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

2007. szeptember 23. – egy dátum, mely döntő jelentőséggel bír a két csapat életében. Ekkor találkoztak először ugyanis a ligában Mozart városának reprezentánsaival a Fehérvári Ördögök, akkor még szerényebb érdeklődés mellett. „Mindössze” kétezren gyűltek össze a csarnokban, mindenki féltette Palkovics Krisztiánékat, nehogy az innsbrucki 2-7 után újabb nagy zakóba szaladjanak bele.

Nem történt meg, csak a záró harmadban biztosították be 4-1-es győzelmüket a Bikák.

Alaposan bekezdett mindkét brigád, és Jona­than Harty nagy lökettel mozgatta meg Lukas Herczogot. Azt már az első percekben megfigyelhettük, hogy a pálya középső zónájában szinte nem is hokiztak a csapatok, inkább a támadó harmadban. A Bikák főleg a gyorsaságukban bíztak, pillanatok alatt Michael Ouzas kapuja elé varázsolták a pakkot. Majd az 5. percben Andrew Sarauer hagyott ki egy ajtó-ablak helyzetet, a kontrából viszont Herburger estében továb­bított korongját az érkező Raffl vágta a hálóba, 0-1.

Aztán a 13. percben az osztrákok második sora lódult meg, megint egy gyors, kijátszott akciót zártak Chad Kolarik révén góllal, 0-2.

Az első szünet után varázslatosan indított a Volán, mindössze 16 másodperc telt el, amikor Andrew Yogan forintos passzt adott Felix Girard elé, aki két lépésről a kaputól nem hibázott, 1-2.

Ezután újabb másodperc múlva Dylan Busenius balról tálalt Mihály Ákos elé, aki középről bombázott a keresztvas alá, 2-2.

Hiába csúszott-mászott a Hydro Fehérvár, az esélyesebb Salzburg hozta a kötelezőt nálunk is
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 30. percben azonban jött a Salzburg vezető találata, méghozzá hátrányból, formás támadás végén Yannick Pilloni Florian Baltram leheletfinom passzát lőtte be, 2-3.

A harmad hajrájában még Dominique Heinrich lőtt egy nagyot szóló kapuvasat, mely szerencsére kifelé pattant.

Majdnem úgy indult a záró húsz perc, mint az előző, Girard kis híján duplázott, viszont ez nem okozott gondot Herburgernek, aki félmagas lövésével tréfálta meg Ouzast, 2-4.

Nem volt azonban még vége, a 43. percben Heinrich csuklóból a jobb felső sarkot lőtte ki előnyből, 2-5.

A vége előtt hét perccel előnyben levitte kapusát a Volán, ez a húzás be is jött, mert Mihály bevette Herczog kapuját, 3-5.

JEGYZŐKÖNYV

Hydro Fehérvár AV 19–EC Red Bull Salzburg 3-5 (0-2, 2-1, 1-2)

Székesfehérvár, 3300 néző. Vezette: Smetana, Fichtner, Bedynek, Gatol

Fehérvár: Ouzas – Harty (1), Campbell, Erdély (1), Girard 1, Yogan (1) – Tikkanen, Caruso, Kuralt, Sarauer, Sárpátki – Stipsicz, Szabó, Lehtonen, Reisz, Szita – Mihály 2, Kóger, Busenius (1). Edző: Hannu Järvenpää.

Salzburg: Herczog – Regner, Heinrich 1 (1), Hughes (1), Herburger 1 (2), Raffl 1 (1) – Mikkelson, Joslin (1), Kolarik 1, Brickley (1), Holloway (1) – Pallestrang, Viveiros, Baltram (1), Schiechl, Huber – Feldner, Jakubitzka, Hochkofler, Piloni 1, Witting. Edző: Matt McIlvane.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc

Kapura lövések: 24-35

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában