Házi gólkirálya nélkül focizta le ellenfelét a Kazincbarcika

2019.11.10. 22:23

Fájó vereséget szenvedett az Aqvital FC Csákvár Putnokon

Nem illetődött meg a putnoki albérlete ellenére sem a Kazincbarcika a Várady Béla Sportközpontban, simán verte a listavezető Csákvárt a labdarúgó NB II. 17. fordulójában – az MTK pedig köszönte szépen, s újfent listavezetővé avanzsált a másodosztályban.

Korondy Tamás

Vereségükkel tálcán nyújtották át a lisatvezető pozíciót az MTK csapatának Fotó: Aqvital FC Csákvár–FB

A végeredménnyel ellentétben nem meglepő, hogy előzetesen a Csákvár volt a mérkőzés esélyese – utolsó öt mérkőzésükön 13 pontot szereztek, míg a vendéglátók mindössze négyet.

A 10. percben egy szép támadást követően harcolt ki sarokrúgást a fehér mezes vendég alakulat – Madarász beívelése a felső lécről kifelé pattant. Pár perc múlva az ellenkező oldalon történt meg mindez: Toma egyéni akciója ért szögletet, melyből Oldal Tibor fejelt kapura, Markek azonban a helyén volt. A 22. percben ért góllá az erőteljes hazai nyomás: Fekete az alapvonalról passzolt vissza az érkező Oldal Tibornak, aki a kapuba helyezett, 1-0.

Vereségükkel tálcán nyújtották át a lisatvezető pozíciót az MTK csapatának Fotó: Aqvital FC Csákvár–FB

Az első félóra végén Madarász elé tálaltak pazarul társai a hazaiak tizenhatosán belül, ám Géringer sikeresen szabadított fel. A félidő végéhez közeledvén a sárga mezes Kazincbarcika jutott kecsegtető pozícióból szabadrúgáshoz. Fótyik próbálkozását Markek sajnos csak kipaskolni tudta – az érkező Berki István nem hibázott, s a kipattanó labdát a hálóba pöckölte, 2-0.

Kétgólos hátrány tudatában aktívabban kezdett a második játékrészben az Aqvital. Egy bal oldali kontratámadás után Baracskai jutott el lövésig, a 14 méterről ellőtt labdája azonban nem talált kaput. A második felvonás huszadik percében Berki végzett el jobb oldalról egy szabadrúgását, melyre megint Oldal Tibor érkezett zseniálisan, s váltotta azt gólra, 3-0.

Negyed órával a vége előtt Toma György az első félidő hajrájában kiérdemelt sárga lapja mellé begyűjtötte a párját – ezzel megváltotta jegyét a zuhanyzóba. Létszámfölényben, ám kétgólos hátrányban mindent egy lapra feltéve futballozott tovább a Csákvár: Pratsler indította Baracskait, aki a bal alsó sarokba lőtt, s ezzel szépített, 3-1.

Ez már az utolsó öt perc történése: egy hazai támadást követően Kanalos a két gólt jegyző Oldal Tibor helyére beállt Olteannak passzol, de labdája a kapu fölé szállt. Több nem történt, a vége: 3-1.

JEGYZŐKÖNYV

Kazincbarcika–Aqvital FC Csákvár 3-1 (2-0)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, 400 néző. Vezette: Ducsai József (Kovács II Gábor, Sinkovicz Dániel)

Kazincbarcika: Horváth L. – Fótyik, Heil, Oldal, Berki, Iszák, Krausz, Géringer, Toma, Farkas A., Fekete. Cserék: Fina, Lakatos, Kanalos, Ádám, Oltean, Kercsó, Virág. Vezetőedző: Gálhidi György.

Aqvital: Markek – Csató, Albert, Nándori, Tányéros – Major, Madarász, Mim, Galambos – Sejben, Baracskai. Cserék: Hermány, Pratsler, Kocsis, Sipos, Farkas, Kiprich. Vezetőedző: Visinka Ede.

Gól: Oldal T. (22., 63.), Berki I. (38.) ill. Baracskai R.(77.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában