Izgalmas kupacsata

2019.10.23. 19:44

Végig vezetve nyert, és jutott tovább a Kohász

NB I-es együttes otthonában kezdte az idei Magyar Kupa küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász KA csapata. Erős ellenállásba ütközött ugyan a DKKA, de legyűrte a Mosonmagyaróvár csapatát.

Ferencz Balázs

Itana Cavlovic (pirosban) két góllal járult hozzá a Kohász sikeréhez

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Másfél héttel korábban a bajnokságban csapott össze a Dunaújváros és a Mosonmagyaróvár, akkor hét góllal nyert György László együttese. A Magyar Kupa 2019/20-as kiírását a harmadik fordulóban Óváron kezdte a Kohász, s most nehezebb dolga volt, mint a pontvadászatban. Egymásnak estek a felek, s az adok-kapokból a Kohász jött ki jobban, mert irányította a játékot, a hazaiak rohantak az eredmény után. Azonban a korábbi újvárosi és exfehérvári Tilinger Tamara egyedül maradt a harcban, az első tíz percben csak ő dobálta az óváriak góljait.

Miközben Stojak-kapus el­kapta a fonalat, Triscsuk Krisz­tina megállíthatatlan volt. A sérüléséből felépült – korábban szintén Székesfehérváron pallérozódó – átlövő 15 perc alatt dobott öt gólt, s vezérletével tartotta előnyét a DKKA, 8-7. Egy időkérés után, Grosch kiállítása alatt előbb egalizált, majd a vezetést is átvette a Mosonmagyaróvár, de hatott a vendégek időkérése is, egy gyors 3-0-s sorozattal fordított az Újváros. Előnyét a szünetig tartotta a DKKA.

Itana Cavlovic (pirosban) két góllal járult hozzá a Kohász sikeréhez
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Fordulás után az óváriak indítottak rohamot, nem csoda, hiszen a kupa ezen szakaszában egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Egalizáltak Tilingerék (17-17), de a remeklő Stojak olyan tartást adott az újvárosi támadásoknak is, hogy áthatoltak a hazai falon, 20-22. Nem adta fel az NB I. újonca, egyenlített újra (22-22), meg újra (24-24)…, és újra (26-26). Bognár Róbert az 54. percben próbálta megtörni a DKKA lendületét egy időkéréssel, de Groscht nem tudták kiiktatni a játékból, hét gólig jutott, ami döntőnek bizonyult. A véghajrában már csak egy találatra tudott felkapaszkodni az Óvár, egyenlíteni nem, s végül a Kohász 31-29-es diadallal lépett tovább a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában