jéghoki

2019.10.05. 11:00

Újabb értékes skalp

A jégkorong Erste-liga pénteki játéknapján sorban második győzelmüket szerezték a Fehérvári Titánok.

Dévai Nándor Csaba

Balogh Bence mindenkit elfektetett, mielőtt a kapuba lőtt Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Fehérvári Titánok–Gyergyói Hoki Klub 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 370 néző. V.: Soós, Timár, Árkovics G., Szabó D.

Titánok: Gyenes – Horváth M., Vas M., C. Campbell 1, Dézsi 1, Péter A. – Erdély B., Kiss R., Balogh B. 1, Mihály Á. (1), Zion 1 – Imre P., McCutcheon, Almási, Madácsi, Nagy Á. (1) – Kóger B., Vincze G., Buzás, Császár, Kovács A. Vezetőedző: Kiss Dávid.

Gyergyói: Gól: Tendler 2, Constantin 1.

Lendületes rajtot vettek a Titánok, Nagy Ákos egy kapu mögötti passzt lőtt kapura, Péter Andor egy kék vonalas lövésbe ért vele veszélyesen, míg Mitch Zion és Dézsi Bence egy-egy veszélyes lökettel jelentkezett. Nyolcpercnyi játék után előbb Pavel Vorobyev, majd Ferenci Róbert ült ki a büntetőpadra, a kettős előnyt pedig ki is használták a Titánok: gyorsan felálltak a gyergyói kapu előtt, majd a sokadik lövés sokadik kipattanóját Dézsi Bence vágta kíméletlenül a kapuba, 1-0. A vezetés megszerzése után is maradt támadásban a hazai alakulat, ám végül gyergyói gólt látott legközelebb a közönség: Albert Zagidullin vitte fel a korongot a bal szélen, majd tálalt Jerome Tendler elé, aki kapásból lőtt Gyenes Dávid kapujába, 1-1. Nem búsult a bekapott gólt követően Kiss Dávid legénysége, három perccel a vége előtt ismét magukhoz ragadták a vezetést: Balogh Bence szerzett korongot – emberhátrányban –, amivel egészen a vendégkapuig viharzott, majd Jordan Cooke eszén túljárva a kapuba csúsztatta a pakkot, 2-1.

Balogh Bence mindenkit elfektetett, mielőtt a kapuba lőtt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Bennragadt az öltözőben a kék-fehér együttes, egy gyergyói kék vonalas lövés után pedig addig flipperezett a korong a hazai ketrec előtt, míg Mircea Constantin korcsolyájáról végül a kapuban kötött ki, egálra alakítva az eredményt, 2-2. Az egyenlítést követő vendégroham után a játékrész felénél jegyezhettünk újabb Titánok-helyzetet Dézsi révén, majd a következő támadásból a gólszerzés is összejött: ­Mitch Zion kapott korongot a bal szélen, megcsinálta magának a helyzetet, majd a kapuba lőtt, 3-2. A játékrész végén újabb kettős előnybe került a Fehérvár, de egy-két veszélyes lövésnél többre nem futotta a hazaiak erejéből.

Az első kettőnél lassabban induló harmadik harmad ötödik percétől pörögtek fel az események: előbb Colin Campbell talált be egy gyönyörű szóló után, majd Tendler hozta közelebb csapatát, 4-3. Több gól viszont már nem esett a találkozón, a Titánok ezzel a győzelemmel pedig felléptek a 7. helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában