Öt selejtezős lányunkból hárman búcsúztak

2019.10.21. 21:13

Tovább porzik a salak a Kiskút Tenisz Klub pályáin

Újra a Kiskút Tenisz Klub pályáira szegeződik a sportág szerelmeseinek figyelme, ugyanis szerdán veszi kezdetét a második teniszhét – legalábbis a főtáblás küzdelmei. Az előző hét után most is ITF női tenisztornát rendeznek a koronázóvárosban, 100.000 dolláros összdíjazással.

Korondy Tamás

Gálfi Dalma (feketében) szerint most még erősebb mezőny gyűlt össze, mint az előző héten

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A torna házigazdájánál, vagyis a Kiskút Tenisz Klubhoz tartozó étteremben tartott sajtótájékoztatón először a rendezvénynek otthont adó helyszín tulajdonosa (nem mellékesen a Magyar Tenisz Szövetség elnökségi tagja), Viszló Csaba szólalt fel.

Elmondta: nagyon örül, hogy egy ilyen minőségű tornát rendezhet a Székesfehérvár. Tervben van, hogy néhány éven belül egy WTA-szintű tornáig is kinőhetik magukat, ugyanakkor ez jelen pillanatban még nem reális cél. Szavaihoz Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere annyit tett hozzá: Köszöni a teniszszövetségnek, hogy Székesfehérvárra gondoltak a lebonyolításnál, a komplexum szépségét tekintve pedig mindenkit nagy kedvvel invitál, illetve további sok sikert kíván a magyar teniszezőnőinknek.

Viszló szavait alátámasztja az előző heti viadal. Ott úgy alakult, hogy román házi döntőt rendeztek: a WTA rangsorban 188. pozíciót elfoglaló Irina-Maria Bara és a 391. helyen álló Nicoleta Dascalu játszott egymással – végül két szoros szettben utóbbi mondhatja magát a Kiskút Open győztesének, hiszen 7:6, 6:2 arányban diadalmaskodott. Ő most is indul, a 11. kiemelt belga Marie Benoit vár rá a selejtezőben.

Gálfi Dalma (feketében) szerint most még erősebb mezőny gyűlt össze, mint az előző héten
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Visszatérve az e heti küzdelmekre: az egyéni selejtezők már kezdetüket vették, köztük öt magyar indulóval, felemás eredményekkel. Az egyes pályán három magyar lányt is láthattunk. A 18 éves Gecsek Fanni kezdte, ő két sima szettben, 6:1, 6:1-re kapott ki a 12. kiemelt Alexandra Cadantutól, de utána Nagy Adrienn sem járt jobban: őt Maja Chwalinska intézte el hasonlóan könynyedén 6:3, 6:1-re. A hármas pályán is magyar kezdett, ám Békefi Biankának sem termett sok babér – az első kiemelt olasz Martina Di Giuseppe 6:3, 6:2-vel küldte haza, de a végére maradtak a továbbjutóink. Szabó Drahota Dorka az ukrán Maryna Chernyshovát ütötte el a további küzdelmektől, majd Arn Gréta is mosolyt csalt az arcunkra: döntő szett 10:5-re verte az 5. kiemelt osztrák Julia Grabhert. Szerdán Gálfi Dalma mellett Jani Réka, Stollár Fanni és Bondár Anna is alanyi jogon, főtáblásként kezdhet majd az első fordulóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában