II. Királyok Kupája

2019.10.03. 11:00

Stratégák, táblák mögött

A Székesfehérvári Origó Sportegyesület és a Köfém Művelődési Ház október 5-én, szombaton 10 órától 19 óráig rendezi meg a II. Királyok Kupája elnevezésű országos góversenyt a Köfém Művelődési Házban.

Káldor András

Idén is izgalmak várhatók a táblák mögött Fotó: Köfém M.H.

Azok számára, akik még nem ismernék: a gó távol-keleti stratégiai táblás játék, Kínában alakult ki négyezer évvel ezelőtt.

Összetettsége vetekszik a sakkéval, vagy talán meg is haladja azt. A szabályok egyszerűek, könnyen megtanulhatók, hazánkban az 1970-es években vált ismertté.

Idén is izgalmak várhatók a táblák mögött
Fotó: Köfém M.H.

A Köfém Művelődési Házban több mint húsz esztendeje rendez versenyeket az Origó Sportegyesület. Több év kimaradt, ám 2011 után tavaly ismét rangos megmérettetésnek adtak otthont, és első alkalommal hívták életre a Királyok Kupája elnevezésű tornát. Nem titkoltan azzal a céllal, hogy a fehérvári góéletet újra felpezsdítsék. 2018-ban a húsz indulót két tízfős csoportra osztották a szervezők, négy fordulót játszottak, svájci rendszerben, 40 perc fő idővel. Emlékeztetőül, az A csoportot a végső győztes Csizmadia Róbert (3 dan), a B csoportot Korossy-Khayll Péter nyerte. A 2. helyet Szabics Gábor (5 dan) szerezte meg, míg a 3. helyen Fogarasi Tamás (1 Kyu) végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában