férfi kézilabda

2019.10.14. 22:46

Öt forduló után dobogón a Cunder

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 5. fordulójában felemás fehérvári eredmények születtek.

Krebsz András

Nem csupán szemmel verték a labda útját Dreskáék (4) Fotó: NN

Fotó: NAGY NORBERT

Cunder TU Kézisuli–VS Dunakeszi 35-27 (16-12)

VOK, 130 néző, vezette: Gáspár, Vörös.

Cunder: BOKRÉTA – Kónya 1, BÁNDI 3, DRESKA 11 (1), Zsirai 1, Csóka 1 (1), TÁRKÁNYI 5 (1). Csere: Dravecz (kapus), Bencze 1, Battyányi 1, Hamvasi 4 (1), Ruprecht 1, SIPICS 4, Varga M., Monostori 2, Bakos. Vezetőedző: Erdei Krisztián.

Az elmúlt két fordulóban a Vác és a Honvéd csapatait legyőző cunderesekhez a pont nélkül álló Dunakeszi gárdája látogatott. A hazaiak a találkozón a tizenegy találatig jutó Dreska valamint Tárkányi vezetésével hamar elléptek ellenfelüktől (6-2), ám ezt követően nem tudták tovább növelni előnyüket, a szünetre maradt a játékrész elején kiharcolt különbség.

A térfélcserét követően a fehérváriak irányítója tovább szórta a gólokat, Sipics és Hamvasi pedig csatlakozott Dreskához, így a Cunder a végére magabiztos diadalt ünnepelhetett.

– Egy pillanatig nem forgott veszélyben a győzelmünk, védekezésben azonban nem találtuk önmagunkat, a támadójátékunkkal viszont elégedett lehetek – mondta Erdei Krisztián, a fehérváriak trénere.

A harmadik helyre fellépő Cunder vasárnap 15 órakor Tökölön lép parkettre, a következő hazai összecsapásra pedig november 9-én kerül sor.

Nem csupán szemmel verték a labda útját Dreskáék (4) Fotó: NN

Gödöllői KC–Alba-MÁV-Előre SC 31-29 (17-14)

Gödöllő, 50 néző, vezette: Dohány, Nagy L.

Alba-MÁV: Czérna – BENIS 5, Szám 1, Kanyó Bence 6 (3), Kanyó Balázs 1, BÁRDOS 9, Kanyó Á. 1. Csere: Hátas (kapus), Szalczinger, Králl 1, Rohonyi 2, Penzer 1, IFJ. GRŐBER 2, Golenya, Májer. Vezetőedző: Grőber Mátyás.

A fehérvári csapat fele késve érkezett meg a találkozó helyszínére, ami rá is nyomta a bélyegét az első játékrészre. A gödöllőiek már 11-4-re is vezettek, a szünet előtt jóformán Bárdos átlövései tartották a lelket a többiekben.

Az Alba játékosai a fordulás után összekapták magukat, Kanyó Bence a 49. percben egalizált (24-24), ám a lélektanilag fontos pillanatban nem sikerült átvenni a vezetést, a hajrát pedig a hazaiak bírták jobban. A Gödöllő pontszámban beérte a negyedik Alba-MÁV-ot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában