Világos-sötét

2019.10.20. 13:48

Nyolcvanan sakkoztak a Nagylók Kupáért

A megyei versenysorozat fölött a Fejér Megyei Sakkszövetség, a dunaújvárosi Királysakk Sportegyesület és a helyi szervezők bábáskodnak.

V. Varga József

Gyermeksakk: támadás a király ellen!

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az első nagylóki gyermeksakkversenyt tíz éve rendezték. Az ötletgazdák – Tauz Józsefné Piroska pedagógus, Tóth József polgármester és Katona Ferenc

sportvezető – azután tovább álmodták kezdeményezésüket. A viadalt megyei versenysorozattá bővítették.

A Fejér Megyei Sakkszövetség, a dunaújvárosi Királysakk Sportegyesület és a helyi szervezők bábáskodása mellett zajló megyei versenysorozat immár nyolc állomásos. A kezdők és a négy korcsoport résztvevői (8 éves, 10 éves és 14 éves korig, valamint felnőttek) Válon, Perkátán, Dunaújvárosban, Rácalmáson, Móron és Nagylókon küzdöttek, illetve Martonvásáron és Székesfehérváron küzdenek meg a dicsőségért, az érmekért és a serlegekért. Az összetett megyei versenybe a legjobb öt viadal eredményei számítanak be.

Gyermeksakk: támadás a király ellen!
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Amint Katona Ferenc nemzetközi bírótól, a Királysakk SE elnökétől megtudtuk: örömmel tölti el őket, hogy az eltelt egy évtizedben több száz gyermekkel

ismertették és szerettették meg a sakkjátékot, fejlesztették gondolkodásmódjukat, logikai képességüket és kreativitásukat, egyúttal rendre és fegyelemre nevelve őket. Aki tíz esztendeje gyerekként kezdett náluk, ma már többnyire NB-s csapatban játszik.

Tóth József polgármester köszöntőjében egyebek között a helyi önkéntes segítők és a viadalt önzetlenül támogatók munkáját és hozzájárulását méltatta, kiemelve Tauzné Piroska elkötelezettségét és fáradhatatlanságát.

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az aulában az egyik fiúcska halkan súgta anyukájának: Nagylókra mindig lakodalomba jönnek… A sakk- és gyermekszerető helyiek ugyanis a szendvicseken és a frissítőkön túl mindig finom házisütemény-költeményekkel is megvendégelik a versenyzőket, a szülőket, az edzőket és a kísérőket.

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A Nagylók Kupáért nyolcvan sakkozó ült asztalhoz.

Eredmények:

Kezdők: 1. Bálint Botond, 2. Törő-Suga Zóra, 3. Homolya Gergely.

1. korcsoport: 1. Tahin-Petrov Léna, 2. Halmavánszki Márton, 3. Alonso-Ibarra Dániel.

2. korcsport: 1. Tamási Levente, 2. Tóth Noel, 3. Farkas Zsombor.

3. korcsoport: 1. Darida Gergő, 2. Krizsán Balázs, 3. Halmavánszki Dóra.

4. korcsoport: 1. Horváth József, 2. Szabó Levente, 3. Csordás Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában