jéghoki

2019.10.06. 10:00

Nem volt elég vörös a posztó

Székelyföldön, a Vákár Lajos műjégpályán csapott össze az Erste-liga két – eddig a pontig – veretlen gárdája; az otthon játszó Csíkszereda az, aki még mindig annak mondhatja magát.

Korondy Tamás

Rokaly Szilárd (36) szerezte meg a vezetést Fotó: Pál Zoltán (SCC)

HSC Csíkszereda–DAB 5-3 (1-0, 3-2, 1-1)

A tét nem volt kevesebb, mint a veretlenség megtartása. Egyik alakulat sem talált még legyőzőre az idén, ám a Duna-partiak hat, míg a határon túliak hét mérkőzést játszottak le (utóbbiak viszont három mérkőzést is a rendes játékidő után tudtak csak megnyerni, ezért a pontegyenlőség.) Ebben a szellemben ragadtak ütőt a csapatok, ami a 6. perc végén rögtön meg is mutatkozott: egy vendég labdajáratást követően Rokaly Szilárd szerezte meg a vezetést a székely csapatnak. Ezzel a nyitóharmad le is zárult, Rádulyt küldték még le 2 percre emberfogásért.

Rokaly Szilárd (36) szerezte meg a vezetést
Fotó: Pál Zoltán (SCC)

A második harmadban aztán a nézők is kaptak valamit a pénzükért: a 28. percben Somogyi Balázs értékesített egy büntetőt akasztás miatt, ezzel kiegyenlített; majd a következő 5 perc alatt három gól is esett. Sajnos kettőt ebből a hazai csapat szerzett, ráadásul a harmad végén Shalla is betalált, így már kettő volt közte. A záróetap elején, a 46. percben Dansereau ugyan még szépített, ám erre is volt válasza a kétszer annyi kapura lövést jegyző Csíkszeredának. Shalla duplázott, és beállította az 5-3-as végeredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában