A távozások és a sérülések miatt előtérben az utánpótlás

2019.10.01. 20:05

Fiatalabb a csapat, a célok nem változtak a MÁV Előre SC-Bericap férfi csapatánál

A MÁV Előre SC-Bericap férfi NB I-es csapatának kispadján harmadik idényét kezdi Németh Ödön. A felvidéki szakember számára újabb kihívást jelenthet, hogy a tavalyi évben összeszokott, és 6. helyén végző együtteséből többen távoztak, jelentősen fiatalodott a garnitúra.

Káldor András

Németh Ödön (szemben, középen) immáron harmadik éve irányítja a kék-fehéreket Fotó: egyesület

Milyen tapasztalatokat szűrt le idáig a felkészülés, és a Horváth Károly Emléktorna során?

- Ez a csapat egy kicsit megfiatalodott Kun Benedekkel, és az utánpótlásból felkerült fiatalokkal. A társaság nem lesz annyira összeszokott, mint az előző évi, és ezáltal egészen biztos, hogy nehezebb lesz a kezdés a bajnokságban. Ettől függetlenül úgy érzem a csapat előbb-utóbb össze fog csiszolni, és jól fogunk belőle kijönni. Láttunk pozitívumokat már az emléktornán is, és feltétlenül meg kell említenem Náhol Gergőt, aki jól teljesített, jól vette át az eltávozott Guzmics Richárd szerepét a kezdő feladó posztján. A legfontosabb azonban, hogy a srácok egészségesek, a fizikális megterhelést nem okozott problémát az edzőtáborban. Kivéve Neukum Gábor csapatkapitányunkat, aki eltörte a kezét.

A keret, illetve a kezdőcsapat némi változáson ment keresztül a nyár során, mekkora érvágást jelentett Kaposi Tamás, illetve Guzmics távozása?

- Guzmics úgy volt, hogy marad, aztán kapott egy ajánlatot Szolnokról, és visszament régi egyesületéhez. Amint már említettem Náhol Gergő, és rajta kívül ezen a poszton az utánpótlás válogatott Tóth Kristóf sem vallott szégyent, de ő a jövő reménysége. Kaposi helyettesítése Kun Benedekkel oldódik meg, ő magasabb, és magasabban támadó játékos, fizikumban egy szinten van Kaposival. A játékrutinja még kevés, és a közel nyolc-tíz év különbség azért meglátszik, hiszen Kun még csak 22 éves. Így Kaposit egy kicsit nehezebb lesz pótolni, de megoldható.

Egy új szerzemény érkezett Kun Benedek személyében, valamint fiatalokkal töltötték fel a keretet, mire lehet ez elég?

- A sok fiatalnak arra lesz jó bajnokság, hogy szokják a felnőtt mezőny légkörét, és tapasztalatot szerezzenek. A csapatnak nem lehetnek olyan vérmes reményei, mint tavaly voltak. Ez ugye 6. helyet jelentette, de idén is a 6.-8-helyet szeretnénk megcélozni. Elképzelhető, hogy most nem leszünk hatodikak, hanem csak a nyolcadik hely fog összejönni.

Németh Ödön (szemben, középen) immáron harmadik éve irányítja a kék-fehéreket
Fotó: egyesület

Hogy érzi, mennyire áll készen a csapat a hamarosan elkezdődő idényre?

- Azt tudnunk kell, hogy többen kiváltak a csapatból, és itt most nekünk Neukum, és Kaposi kiválása okozza a legnagyobb gondot, hiszen vezér nélkül van most a csapat. Neukumnak kell majd összefogni a gárdát, ő a legrégebbi fehérvári játékos, saját nevelésű. A visszatérése a bajnokság 3.-4. fordulójára, október végére, november elejére várható. Még lesz egy edzőmérkőzés az NB I-es Dág ellen, valamint az utánpótlás csapatunkkal játszunk még. Már csak finomhangolás következik, és nagyjából készen lesz a csapat a Debrecen elleni első bajnokira.

Mely csapatok lehetnek majd a riválisaik idén?

- Egyértelműen úgy láttam, hogy a tornát nyerő Dunaferr együttese komoly riválisunk lesz, míg a Sümeg csapatát meg tudjuk majd fogni, valamint a Szeged és a Debrecen lehet még ellenlábasunk. A MAFC, a Pénzügyőr, a Kaposvár és a Kecskemét egy külön kategóriát képeznek, ők előttünk vannak játékos anyagban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában