minifutball-világbajnokság

2019.10.06. 20:05

A lehengerlő játék nyolcaddöntőt ért

A magyar kispályás labdarúgó-válogatott gálázva, 10-0-ra verte Afganisztánt az ausztráliai Perthben rendezett minifutball-világbajnokság B csoportjának utolsó körében. Nagy Lajos csapata így százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott a torna nyolcaddöntőjébe.

Korondy Tamás

Nagy Lajos csapata magabiztosan várhatja Kolumbiát Fotó: ORIGO

Az már a találkozó első perceiben kiderült, hogy az afgánok támadójátéka teljesen veszélytelen, csak a védekezésre koncentrálnak. Ezzel szemben csak a 4. percig kellett várni az első magyar gólra, ekkor Sós Márkó egy félpályás, kapufás góllal szerzett vezetést (1-0), majd a 7. percben Fritz Attila már közelről talált a kapuba (2-0). A játék képe továbbra sem változott semmit, emiatt Suscsák Máté a 10., majd a 12. percben is eredményes volt, így duplázott (4-0), ezzel mentek pihenni a felek.

Nagy Lajos csapata magabiztosan várhatja Kolumbiát Fotó: ORIGO

A második játékrész kezdete sűrű magyar passzolgatással telt, mígnem a 29. percben Fritz Attila könnyedén lőtte be a ziccerét (5-0). Majd Kovács Gergely is beköszönt a kapufa segítségével (6-0). Ladányi Dávid minden mérkőzésen eredményes volt, most 6 méterről bombázott a léc alá (7-0), majd jött Gregus Richárd, aki közvetlen közelről talált be (8-0). Ladányi újra, ezúttal a 38. percben szerzett gólt – így összességében már a hatodik találatát szerezte a tornán, ezzel vezeti a góllövőlistát is – (9-0), pillanatokkal később pedig Barabás Miklós is túljárt a kapus eszén (10-0). A magyar szurkolók ekkor már kiváló hangulatot teremtettek. Az utolsó percekben még Sós kakaskodott egyet a kapussal, a végeredmény azonban nem változott, a magyar csapat pedig 10-0-ra verte az afgánokat. Kedden Kolumbia legjobbjaival csapnak össze a magyarok a világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában