bordás beatrix is indul

2019.09.29. 10:00

Sprintszámokban a Világkupán

Harmincegy magyar úszó indul a budapesti Világkupán, köztük van a Hullám 91 Úszó Egyesület versenyzője, Bordás Beatrix is.

Korondy Tamás

Bordás Beatrix felkészülését betegség hátráltatta Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Október 4–6. között Budapest rendezi a hét állomásból álló úszó Világkupa-sorozat negyedik állomását a Duna Arénában, ahol 50 m pillangón és ugyanezen a távon gyors­úszásban is rajthoz áll a nem százszázalékos formában lévő Bordás Beatrix is.

„Három héttel ezelőtt egy nagyon csúnya mandulagyulladást kaptam el, ami sajnos nem lett helyesen kezelve, így egy elég fontos két hétre teljesen kiestem a munkából, de az edzőmmel azon leszünk, hogy ezt minél hamarabb kiküszöböljük.” – kezdte a 27 éves sportoló, aki hozzátette: a betegség miatt teher nélkül fog a rajtkőre állni, újra élvezni szeretné a válogatott melegítő nyújtotta érzést; mindezt nagyon is tudatosan.

„Nekem az a feladatom, hogy kizárjam a külső tényezőket, és csak magammal foglalkozzak a medencében. Persze, nagy megtiszteltetés olyan nagy sportolókkal együtt úszni, mint Ranomi Kromowidjojo (a női 50 m gyorsúszás londoni olimpiai bajnoka, szerk.), de elsősorban az óra az ellenfelem.”

Bordás Beatrix felkészülését betegség hátráltatta
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jövőre olimpia, és ezt ő is tudja, szeretne is indulni több számban – persze csak ha nem fogja semmi hátráltatni.

„Az 50 és a 100 gyors, illetve a 100 pillangó az, amire a hangsúlyt fektetjük majd. Ígéreteket nem szeretnék tenni, de természetesen minden erőmmel azon leszek, hogy én is végre olimpikon lehessek.”

A Vk-viadalon az előfutamok minden nap 9.30-kor kezdődnek, míg a döntőket pénteken és vasárnap 18 órától, szombaton pedig 17 órától rendezik a Duna Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában