Kibrusztolták a győzelmet a lányok

2019.09.08. 21:16

Sok lehetőséget elpuskáztak a fehérvári hölgyek, de megverték a Soroksárt

A női labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 3. fordulójában a Mol Fehérvár FC, bár helyzetei alapján már az első félidőben bebiztosíthatta volna győzelmét, nagyobb tudását csupán a hajrában érvényesítette a Soroksár FC-vel szemben.

Káldor András

Földvári Fanni gólja sokat lendített csapatán

Fotó: molfehervar.hu

Mol Fehérvár FC–Soroksár SC 3-1 (1-0)

Székesfehérvár, 50 néző.

V.: Vámosi (Karsai,Blum).

Mol Fehérvár FC: Németh N. – Földesi, Romanoczki, Szabó II Bernadett, Gergics – Szabó I Bernadett, Székely, Rajzinger D. (Békefi) – Pécsi, Földvári, Szehofner (Janus). Vezetőedző: Gajdóczi Tibor.

Soroksár: Pityó – Blayer, Seres, Bognár E. (Tivadar), Szűcs Á. – Bak, Pavlik, Horkai (Herman), Fejér (Soós) – Balovics (Drexler), Wittner (Scharek). Edző: Gendur Gábor.

Gól: Székely (2.), Földvári (88.), Szabó II Bernadett (91.), ill. Seres (56.).

Lényegében a második tá­madásából gólt szerzett a Fehérvár, Pécsi Dóra átadása után Székely Zsuzsanna verekedte be magát a 16-oson belülre, majd laposan lőtt, a labda pedig Pityó Zsanett mellett a bal alsó sarokban kötött ki, 1-0. Türelmesen játszott a fehérvári gárda, egymás után dolgozták ki a helyzeteket, majd a 8. percben Szehofner Vivien és Romanoczki Kármen volt a labda útja, utóbbi lövése centikkel kerülte el a soroksári kaput. Kapujához szegezték ellenfelüket, és a 17. percben ajtó-ablak helyzetben Szehofner 7 méterről a kapusba lőtt, ezután a 22. percben ugyancsak ő növelhette volna az előnyt: 7 méteres fejesét szemmel verte a soroksári kapus, akinek szerencséjére a labda elment a jobb kapufa mellett.

Földvári Fanni gólja sokat lendített csapatán
Fotó: molfehervar.hu

A szünetben rendezték soraikat a vendégek, aktívabbak voltak, már többször eljutottak a hazai kapuig. Ekkor nem a piros-kékeken múlott, hogy nem egyenlített a Soroksár. Más kérdés, hogy Romanoczki és Szabó I Bernadett stabilitást adott a védelemnek, és még vissza tudták verni a támadásaikat. Az 56. percben Székely átadását Romanoczki pörgette fel, a labda hulló falevélként pattant a gólvonalra, ahonnan kivágták a védők a mezőnybe. Az ellenakcióból viszont a Soroksár jött ki jobban, Bognár Edina labdáját Seres Dzsenifer lőtte Németh Noémi mellett a hálóba, 1-1. Nyomott a Fehérvár, de jobbára középen erőltették a játékot, a betömörülő soroksári védők ezeket a próbálkozásokat rendre visszaverték. Egészen a 88. percig, amikor a kapu előtt megelőzte védőjét Földvári Fanni, és 12 méterről megtolta a labdát, amely a tehetetlen Pityó mellett gurult a bal sarokba, 2-1. Aztán Seres duplázhatott volna egy eladott labda után, de Fortuna a piros-kékek mellé állt. A 91. percben végérvényesen lezárta a csatát Szabó II Bernadett: 25 méterről lőtt, a labda a kissé kint álló kapus mellett a hálóba hullott, 3-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában