várják egyesületükbe az érdeklődőket

2019.09.16. 08:00

Sárbogárdi íjászok kvalifikálták magukat a nemzeti fináléra

A két legutóbbi megméretéssel teljessé vált a Sárréti Íjász Club induló csapata a szeptember végi országos bajnokságra: összességében az egyesület 13 versenyzője kvalifikálta magát a nemzeti fináléra.

V. Varga József

Forrás: Pixabay.com

A Sárréti Íjász Club 6 versenyzője – Batári Balázs, Gilicze Ferenc, Gilicze László, Katona Alex, Széplaki Zoltán és Téglás László – a Budapesten megrendezett viadalon sikeresen kvalifikálta magát az őszi országos pályabajnokságra.

A Liga csapatkupa 70 méteres számában a Széplaki Zoltán (Sárréti Íjász Club) – Mihálkovics Péter (Budapesti Céllövők Íjász Egyesület) duó ezüstérmet szerzett. A 60 méteres számban a Gilicze Ferenc (Sárréti Íjász Club) – Antal József (Törökbálinti Íjász Sportegyesület) páros a 4. helyen zárt.

Az íjászklub két kadetkorú versenyzője a Marcaliban megrendezett versenyen kvalifikálta magát a nemzeti bajnokságra. Az olimpiai fiú kadet kategóriában Szénási Benedek bronzérmet gyűjtött, míg Jászter Zsombor a 4. helyen végzett.

A korábbi és a legutóbbi kvalifikációkkal teljessé vált a bogárdi íjászcsapat induló létszáma az országos bajnokságra. A névsor, hosszútáv, felnőtt: Gilicze Ferenc, Gilicze László, Katona Alex, Széplaki Zoltán, Téglás László. Hosszútáv, kadet: Szénási Benedek. Rövidtáv, felnőtt: Batári Balázs, Jászter Zsombor, Varga Enikő. Serdülő: Batári Szilárd, Jászter Botond. Gyermek: Fekete Zétény, Lénárt Botond.

Az augusztusi országos U14-es versenyen a srácok először a kétszer 36 lövéses rangsorolóban mérettettek meg. A gyermekeknél Lénárt Roland ezüstérmet, míg Fekete Zétény bronzérmet szerzett. (Érdekesség, hogy a legfiatalabbak korosztályában Roland és Zétény a döntőbe jutásért egymás ellen lőtt.) A serdülő kategóriában Jászter Botond a dobogó 3. fokára léphetett fel, Batári Szilárd pedig a 4. helyet gyűjtötte be. A kieséses szakaszban kiélezett, utolsó nyílvesszős párharcok alakultak ki, ugyanúgy, mint a negyeddöntőben és a bronzmeccsen (itt Botond és Szilárd egymás ellen meccselt).

A sárbogárdiak változatlanul várják egyesületükbe az íjászat iránt érdeklődő fiatalokat és felnőtteket, nőket és férfiakat. Olimpiai reflexíj felszerelést biztosítanak, de a saját történelmi, longbow, vadász, csigás és olimpiai íjjal rendelkezők jelentkezését úgyszintén várják.

Vezető képünk illuszráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában