Hiányzott a pontosság

2019.09.18. 22:26

Még az utolsó percekben is egyenlíthetett volna a Csákvár

A Merkantil Bank NB II 9. fordulójának késő esti összecsapásán a sereghajtó, eddig egy győzelmet szerző Szolnoki MÁV FC csapata volt az Aqvital FC Csákvár vendége. A Tisza-partiak kevés lehetőségükből egyet értékesítettek, így ők örülhettek végül.

Káldor András

Egy félidőt emberhátrányban volt kénytelen játszani a sárga mezes hazai alakulat Fotó: Pest Tamás

A csákváriak vasárnap kínos vereségbe szaladtak bele a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában, úgy, hogy azzal a szándékkal futottak ki Visinka Ede vezetőedző tanítványai a tabella utolsó helyén álló Tisza-partiak ellen, hogy feltétlenül be akarják zsebelni a három pontot. A legfontosabb cél azonban a minél nagyobb koncentráció, és a hibák kiküszöbölése volt a jobbára fiatalokból álló vendéglátók részéről.

A szegedi vereség, illetve a sűrített bajnoki tempó miatt Visinka Ede alaposan felforgatta a múlt vasárnapi kezdőcsapatát. Nándori Botond, Major Gergő, Kocsis Bence és Sipos Zoltán is kezdőként futhatott ki a pályára, míg Tamás Nándort Skribek Alen váltotta a támadósorban.

Az első húsz percben jobbára gyűrték egymást a csapatok, a 8. percben láthatta a publikum a vendéglátók első valamirevaló helyzetét, Sipos remekül emelt a bal oldali vonal mellől középre, de az egyedül érkező Skribek feje előtt néhány centivel elsuhant a labda. Majd a 17. percben Kocsis Bence élesen középre lőtte a labdát, melybe Baracskai Roland az ötös sarkán beleszúrt, ám Molnár-Farkas Tamás bravúrral hárított. A 28. percben Madarász Márk indítása után Major csapta be Szabó Pétert a jobbösszekötő helyén, majd éles szögből kapura lőtt. Molnár-Farkas csak öklözni tudott, a kipattanóból azonban Madarász 10 méterről a jobb kapufánál álló Horgosi Donátot találta telibe.

Egy félidőt emberhátrányban volt kénytelen játszani a sárga mezes hazai alakulat Fotó: Pest Tamás

A 43. percben megfogyatkozott a hazai együttes, egy hosszan előre vágott labdára Baracskai indult volna meg, de Szabó Péter hátulról megrángatta, a sárgák csapatkapitánya pedig kitépte magát a kezéből. A játékvezető fülére aztán rászólt Csatári Tibor asszisztens, majd hosszas tanácskozás után Baracskainak felmutatta a piros lapot.

A szünet után élénkebben kezdtek a vendégek, és már az első öt percben többet tartózkodott a labda a Csákvár térfelén, mint az első negyvenöt percben összesen. A 67. percben mégis váratlanul jött a Szolnok vezető találata, egy gyors bal oldali támadás után a belőtt labdát Tányéros Ádám ugyan még becsúszva ki tudta vágni Szabó P. elől, ám érkezett Vólent Roland, és 10 méterről kilőtte a bal felső sarkot, 0-1. A folytatásban mindent megpróbált az AFC, a 89. percben Kocsis szabadrúgását Daru Bence estében két lépésről kapura kotorta, Molnár-Farkas azonban vetődve hárított. A 92. percben Mészáros Dávid egy Daru által lefejelt labdát 8 méterről, senkitől sem zavartatva a hosszú sarok mellé lőtt. Ez lett volna a meccslabda…

A Csákvár szombaton a Magyar Kupában javíthat, 19 órakor Debrecenben, a DEAC ellen lépnek pályára a Nagyerdei stadionban.

JEGYZŐKÖNYV

Aqvital FC Csákvár–Szolnoki MÁV FC 0–1 (0-0)

Csákvár, 350 néző. V.: Lovas László (Medovarszki János, Csatári Tibor)

Csákvár: Markek – Csató M., Nándori (Albert, 69.), Tányéros – Major

G. (Daru, 80.), Kocsis B., Mészáros D., Madarász (Mim, 75.), Sipos Z. –

Skribek, Baracskai. Vezetőedző: Visinka Ede.

Szolnok: Molnár-Farkas – Csirmaz, Horgosi, Tamás (Laczkó, 46.), Bárdosi

– Tisza K., Földi M. – Szabó P. (Rokszin, 91.), Szabó R., Tóth B. –

Vólent. Vezetőedző: Csábi József.

Gól: Vólent (67.)

Sárga lap: Baracskai (3.), ill. Csirmaz (21.), Horgosi (33.), Tamás (43.),

Földi (84.)

Kiállítva: Baracskai (43.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában