párbajtőr

2019.09.25. 14:40

Kovács Gergely jól rajtolt

Válogatóversennyel indult a párbajtőrözők idei szezonja. A fővárosi megmérettetésen az Alba Regia Vívó Akadémia versenyzői közül Kovács Gergely imponáló vívással szerepelt a legjobbak között.

Ferencz Balázs

A kadet győztes Kovács Fotó: ARVA

A kadet korcsoport egyéni küzdelmei során a fiúknál Kovács Gergely magabiztos vívással megnyerte a 2019/20-as szezon első válogató versenyét. Édesapja, Kovács László nem csupán a fehérváriakat készíti fel, de Ausztriában is oktatja a párbajtőrözőket, s olykor esélyt teremt nekik a magyarországi versenyzésre is. Így léphetett pástra Gregor Janjic, aki szoros asszóban a 32 között búcsúzott. Tárkányi Zsombor a 86. helyen végzett. A lányoknál Tehrani Léna az 59., Salamon Réka azonban a 12. helyen zárt.

Másnap a junior egyéni viadalt bonyolították. Kovács Gergely az eggyel idősebb korosztályban is pengét ragadott, s miután elszenvedte egyetlen vereségét a két nap során – a későbbi győztestől kapott ki 15-12-re – az előkelő hatodik helyen végzett. Az ARVA színeit képviselve Jan Schumann a 16., Gregor Janjic a 28., Háder Roland a 36., Katona Bence pedig a 87. helyen fejezte be a versenyt. A lányoknál Salamon Réka a 18., Kollár Kincső a 38., Demény Kata a 40., Tehrani Léna a 78., Tantmann Evelin a 79. helyen zárt. Az idei szezon első válogatóját a csapatversenyek zárták: itt a fúk a hetedik, a lányok a nyolcadik helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában