Szerdától

2019.09.08. 21:24

Háttal előre – evezős Masters vb lesz Sukorón

Szerdán elrajtol az Evezősök Masters Világbajnoksága Magyarországon, a Velencei-tavi evezős pálya vasárnapig 4–5000 sportolót versenyeztet.

FMH

A Varga-Hirling páros a kétezres években volt az evezős sport csúcsán, akár a masters vb-n is lapátolhatnának

Fotó: Nemzeti Sport Archív

Mondhatni alig hűlt ki a pár hete megrendezett szegedi Kajak-kenu világbajnokságon, majd rá egy héttel a sportág idősebb korosztályának szóló regattáján a sebes lapátolásoktól szinte már elpárolgó Maty-éri kajak-kenu pálya, a vízisportkedvelő tekintetek már máshova szegeződnek – szeptember 11-15. között Sukorón, a Velencei-tavi pályán méretteti meg magát az evezős szakág színe-java.

Ez olyannyira igaz, hogy a szervezők nem kevesebb, mint 400 versenyszámot terveznek, amelyen az indulók száma 4–5 000 közé tehető majd. Ennek a kiugró adatnak természetesen oka van; a szövetség már Masters kategóriába sorolja a 27. életévüket betöltött versenyzőket is, így a 30 év alattiak erejük teljében lévő korosztályában igazi parázs csatákkal is számolhatunk.

A Varga-Hirling páros a kétezres években volt az evezős sport csúcsán, akár a masters vb-n is lapátolhatnának
Fotó: Nemzeti Sport Archív

Monstre rendezvény otthona lesz Sukoró: a kilátogató szurkolók, családtagok, hozzátartozók számát előzetesen 6–8 000 főre datálják a szervezők, és összesen 11–12 000 embert várnak a négy napos rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában