férfi kézilabda NB II

2019.09.17. 22:48

Az utolsó lövésen múlt a pontszerzés

A férfi kézilabda NB II nyitófordulójában az Alba elszórakozta négygólos előnyét, a Cunder viszont bravúrdöntetlent ért el a tavalyi bronzérmes otthonában.

Krebsz András

Bárdos Gergő (labdával) négy gólt dobott a Csömörnek F.: Fehér G.

Alba-MÁV-Előre SC–Csömöri SSZN KFT 26-27 (13-14)

VOK, 250 néző, vezette: Ritter, Sörös.

Alba-MÁV: CZÉRNA – Benis 4, Szám 5, Szalczinger, Bárdos 4, Kanyó Á. 1, KANYÓ BENCE 8. Csere: Hátas (kapus), Kanyó Balázs, Grőber 2, Penzer, Harsányi 2, Králl. Vezetőedző: Grőber Mátyás.

A jó rajtban bízó Alba-­MÁV játékosai támadásban többször is tanácstalannak bizonyultak a Csömör elleni összecsapás elején, negyedóra elteltével kénytelen volt időt kérni a hazaiak trénere (4-8). Kanyó Bence és Szám Ferenc átlövéseivel azonban sikerült közel férkőzni a vendégekhez, a szünetben egyre olvadt a különbség. A 34. percben Bárdos talpról elengedett pattintott lövésével 4-3 után először vezettek a kék mezesek (16-15). Az átlövésekkel továbbra sem tudtak mit kezdeni a csömöriek, Czérna pedig hozta megszokott teljesítményét a kapuban. 24-20-as állásnál Szalczingerék már elhitték, hogy zsebben a két pont, ám a vendégeknek sikerült egalizálniuk (26-26). Bakos hetesből betalált, a hazaiak utolsó támadásánál pedig előbb Bárdos lövését, majd a szélről betörő Kanyó Ádám próbálkozását is kivédte Kerekes, így pont nélkül maradt az Alba.

Bárdos Gergő (labdával) négy gólt dobott a Csömörnek F.: Fehér G.

Pilisvörösvári KSK–Cunder TU Kézisuli 28-28 (15-12)

Solymár, 150 néző, vezette: Bugyi, Nász.

Cunder: Bokréta – Kónya 2, Bándi 3, CSÓKA 10, Bencze 1, Tárkányi 4, DRESKA 5. Csere: Dravecz (kapus), Battyányi 1, Hamvasi 1, Zsirai 1, Bakos, Giday, Monostori, Ruprecht, Varga. Vezetőedző: Erdei Krisztián.

Nem a levegőbe beszélt Molnár Csaba, a Cunder elnöke, amikor azt mondta, a győzelemért utaznak Solymárra. A fehérváriak már hétgólos hátrányban is voltak, de Csóka Balázs vezetésével fokozatosan felzárkóztak a hazaiakra. Dreskáék 12 másodperccel a vége előtt egyenlítettek, az ellenakció kivédekezése után azonban már kevés idejük maradt, így értékes döntetlennel indult a klub NB II-es szereplése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában