kézi

2019.08.02. 21:36

Újabb Kohász-diadal

Egy hét leforgása alatt másodszor találkoztak a dunaújvárosi és a fehérvári női kézilabdázók.

BS

Temes Bernadett (fekete) a dunaújvárosi darálóban Fotó: Makovics

Dunaújvárosi Kohász KA–Alba Fehérvár KC 28-22 (10-11)

Legjobb dobók: Szekerczés 6 (3), Triscsuk 4, illetve Temes 5 (3), Walfisch 5.

Az élvonalban szereplő Alba Fehérvár Szekszárdon játszotta második felkészülési mérkőzését a megyei rivális ellen. A helyszín nem véletlen, a DKKA ugyanis októbertől a tolnai megyeszékhelyen fogadja majd bajnoki riválisait.

Temes Bernadett (fekete) a dunaújvárosi darálóban Fotó: Makovics

Hogy a helyszín, vagy György László csapatának játéka lepte-e meg jobban a fehérváriakat, azt a lelátóról nem tudhatjuk, azonban az egy héttel korábbi edzőmeccshez képest most az újvárosiak kezdtek jobban. Elsősorban Csapó Kyra kapta el a fonalat náluk, akinek védései, majd gyors leindítások után 4-0-ra lépett el a Kohász. A folytatásban az Alba nyári szerzeménye, Armelle Attingré igazolta, miért rá esett a vezetőség választása. A francia kapusnak köszönhetően a félidőben már Deli Rita együttese állt nyerésre.

A fordulást követően Grosch Vivien vezérletével ismét elléptek a dunaújvárosiak, s innentől kezdve nem volt kérdés, melyik gárda nyer – még ha a hatgólos különbség talán túlzásnak is tűnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában