angliai öttusa-Európa-bajnokság

2019.08.07. 22:15

Nem adták alább a bronzéremnél

A vegyes váltóban elért utolsó helyezést követően sokat javítottak a nemenkénti staféták a magyarok szereplésén az angliai öttusa-Európa-bajnokságon. A nők és a férfiak is bronzérmet szereztek.

Ferencz Balázs

Málits István most sem maradt medál nélkül Bathban Fotó: FMH Archív

A hölgyeknél mindössze öt váltócsapat veselkedett neki a napnak, s a Barta Luca (Trion SC) és Réti Kamilla (MAFC) alkotta magyar egység nem vívott rosszul. 17/15-ös győzelem/vereség mutatójuknál csak az olaszok szurkáltak jobbat a vívópáston, azonban a medencében már nem hasították pengésen a vizet a magyar lányok, utolsóként tudták le a 2×100 métert. A lovaspályán két verőhibát vétettek Rétiék, így a kombinált számot 18 másodperc hátránnyal a harmadik helyről kezdték. A laser-runban megőrizték pozíciójukat, s bronzérmet szereztek az oroszok és az olaszok mögött.

Málits István most sem maradt medál nélkül Bathban Fotó: FMH Archív

A férfiaknál ott volt a csapatban az a Málits István, aki a legutóbbi bathi Eb-n – még 2015-ben – ezüstérmet szerzett váltóban. Akkor volános klubtársa, Harangozó Bence volt a párja, most azonban Bereczki Richárddal holtversenyben a fehéroroszokkal 24/16-os asszómérleget hoztak, amivel az élen álltak. Az úszás után nyolcadikként szálltak ki a medencéből, majd a lovaglás során újra javítottak valamicskét pozíciójukon, négy verőhibával a hetedikek voltak. De csupán 17 másodperces hátrányból indultak a kombinált számra, amiben fergetegesen futottak és lőttek Málitsék, a lőállásban például egyszer sem hibáztak. Végül a britek és az ukránok mögött minimális különbséggel értek célba a harmadik helyen. Bronzba öntötték az angliai estét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában