Az utolsó főre várnak

2019.08.08. 21:55

Javában zajlik a felkészülési időszak a Dunaújvárosi Acélbikáknál

Mind a játékfilozófia, mind pedig a játékoskeret tekintetében komoly változások történtek Dunaújvárosban.

Dévai Nándor Csaba

A felkészülés során kétszer is találkoznak a Titánok és az Acélbikák F.: KV

Az elmúlt szezont végül az utolsó előtti helyen befejező alakulathoz érkezett új vezető- és segédedző Miroslav Ihnacak és Jan Vodila személyében, míg az érkező oldalon, mondhatni, egy komplett csapatot találunk. Sorrendben Somogyi Balázs, Keegan Dansereau, Kovács Bronson Zoltán, Garret Hughson, Silló Arnold, Grant Baker, Alexander Petterson, David Mazurek, Justin Cseter, Nico Vuorijarvi és Somogyi Nátán csatlakozott az együtteshez. Velük együtt két kapussal és 23 mezőnyjátékossal vágott neki az edzéseknek a bizonyítási vágytól égő alakulat – pontosabban nem ilyen egyszerű a történet.

A felkészülés során kétszer is találkoznak a Titánok és az Acélbikák F.: KV

Érdekes adalék az Acélbikák felkészüléséhez, hogy az együttes egyik új igazolása, Justin Cseter nem jelentkezett a csapatnál, arra hivatkozva, hogy útlevelét otthon felejtve nem tudott felszállni az USA-ból Magyarországra tartó repülőgépre – azóta mindössze annyit jelzett a vezetőség számára, hogy jól van… A rossz diák benyomását keltő Cseter helyét Azari Zsolt klubelnök elmondása alapján fiatal magyar játékosok veszik át, amivel egyben azt is tesztelik, hogy egy esetleges sérülés során ki illene a leginkább majd a csapat játékrendszerébe.

Az Acélbikák hét meccsből álló felkészülési menetrendjének első állomásához szombaton érnek el, ekkor hazai pályán 18 órai kezdettel fogadják majd a Fehérvári Titánok együttesét. Különös véletlen, hogy a bajnokság szeptember 13-i rajtján szintén egymás ellen játszanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában