Balmazt is bevették

2019.08.18. 22:45

Immáron négymeccses a csákvári sikersorozat

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II negyedik fordulójában egygólos győzelmet aratott az Aqvital FC Csákvár együttese.

Dévai N. Csaba

Deutschot (balra) agyrázkódás gyanúja miatt cserélték le Fotó: Archív

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-0)

Balmazújvárosi Városi Stadion, 800 néző. V.: Oláh G. (Berényi, Sinkovicz)

Balmazújváros: Ferenczi J. – Lakatos B., Papucsek, Bora, Király Á. (Sigér, 27.) – Varga B., Kónya – Bévárdi (Sármány, 30.), Szabó Á. (Csörgő, 70.), Kundrák – Szabó B. Vezetőedző: Lajos Ferenc

Csákvár: Markek – Csató (Kocsis, 65.), Tányéros, Mim (Major, 77.), Tamás N. – Madarász, Albert I., Mészáros, Deutsch (Galambos, 35.) – Huszti A., Baracskai. Vezetőedző: Visinka Ede.

Amilyen jól sikerült a csákváriak rajtja a bajnokságban – három mérkőzésen három győzelem –, olyan rosszul indított a Balmazújváros, amely együttes neve mellett két vereség és egy döntetlen szerepel. Hozzá kell tenni, hogy már az is érdekesség, hogy egyáltalán pályára lépnek a licencproblémákkal küszködő együttes játékosai, hiszen hivatalosan nem rendelkeznek másodosztályú engedéllyel – a csákváriak elleni mérkőzésre is azért kerülhetett sor, mert az MLSZ végül elnapolta a balmaziak sorsát megpecsételő végső döntést.

Deutschot (balra) agyrázkódás gyanúja miatt cserélték le Fotó: Archív

Jó előjelekkel várhatták Visinka Ede tanítványai az összecsapást, hiszen a legutóbbi kiírásban mindkétszer csákvári győzelem született: egy hazai pályán elért 3-0-t egy Balmazújvárosban kiharcolt, hasonlóan sima 3-1-es siker követett.

Mind Ferenczi Józsefnek, mind Markek Tamásnak akadt bőven dolga az első 20 percben, míg a két hálóőrt megdolgoztató helyzetek között kemény mezőnyjáték folyt a pályán. Talán szökőévente egyszer történik olyan, mint félórányi játékot követően ezen a találkozón: a hazaiaktól Király Ákos és Bévárdi Zsombor, míg a csákváriaknál Deutsch László volt kénytelen ideje korán az öltözőbe vonulni sérülés okán. A 39. percben egy szöglet után Albert István fejelt kevéssel a hazai kapu mellé, majd a frissen beálló Galambos veszélyeztetett. Az eredmény maradt 0-0, de mindkét csapat magas fokon pörgött, nem unatkozhatott az a 800 néző, aki kilátogatott.

A második játékrészt egy Madarász-löket nyitotta, amely próbálkozás végül éppen hogy, de a keresztléc felett szállt el. Egy óra telt el a találkozóból, amikor Baracskai lövését az utolsó pillanatban blokkolta a hazai védelem, de az érezhető volt: közel a gól. Ez végül a 72. percben valósult meg, ekkor Kocsis Bence mattolta az addig hibátlan Ferenczi Józsefet a Balmaz kapujában, 1-0. A hátralévő időben az állás már nem változott, negyedik mérkőzését is behúzta a kirobbanó formában szereplő Csákvár, amely a jövő vasárnapi fordulóban a Szombathelyi Haladás együttesét fogadja majd otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában