Világcsúcs és éremeső

2019.08.30. 10:00

Gárdonyi vesetranszplantált sportoló a Szervátültetettek Világjátékának dobogóján

Az 59 ország részvételével megrendezett, XXII. Szervátültetettek Világjátékán a magyar csapat összesítésben az előkelő 8. helyen végzett Newcastleben. 

Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége büszke, hogy versenyzői a rendkívül erős mezőnyben, 11 sportágban, 18 arany-, 26 ezüst-, 33 bronzérmet szereztek. Két világcsúcs is született atlétikában: diszkoszvetésben és súlylökésben. A világversenyen több mint 2300 szervátültetett sportoló vett részt.

A hazai csapatot 54 sportoló alkotta, akik 11 sportágban álltak rajthoz, korosztályos bontásban.

Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

A magyar szervátültetett válogatott sportolói között szerepelt a gárdonyi Mihálovits Tamás 44 éves dobóatléta, aki 2015 óta vesetranszplantált. Kisgyermek kora óta sportol, a szervátültetettek versenysportjához a sikeres veseátültetés után csatlakozott. Tavaly a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán sikerrel szerepelt, de Világjátékon most versenyzett először.

Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

Kislabdahajításban a 7. helyen végzett, gerelyhajításban a dobogó harmadik fokára állhatott. Súlylökésben és diszkoszvetésben a Szervátültetettek Világjátékánakúj korosztályos világrekordjával győzött, mindkét számban világbajnok lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában