kézilabda

2019.08.30. 21:53

Fókuszban a védekezés

Szombaton 18 órakor a Békéscsabai Előre NKSE otthonában kezdi meg szereplését a női K&H Kézilabda Liga NB I-ben a Dunaújvárosi Kohász KA csapata.

Káldor András

Szekerczés Luca góljaira most is szükség lesz Fotó: DKKA

Véget ért a felkészülési időszak a dunaújvárosi kézisek számára, mától élesben alkalmazhatják az utóbbi hetekben elsajátított játékelemeket György László vezetőedző tanítványai. Elsőként az előző idényben a tabella 12. helyén záró Békéscsabai NKSE vendégei lesznek, és mondhatjuk azt, hogy győzelmi reményekkel utaznak a Viharsarokba. Tavaly szeptemberben Csabán 30-23-as győzelmet arattak, míg a visszavágón Újvárosban 30-28-ra nyertek a piros-fehérek. Elsősorban Szekerczés Luca és Szalai Babett eredményessége is közrejátszott a sikerekben, előbbi 15, utóbbi pedig 10 alkalommal talált be összesen a két összecsapáson.

Szekerczés Luca góljaira most is szükség lesz
Fotó: DKKA

A hazai csapatban Alexandra Vukajlovic mellett Walfisch Mercédesz játéka volt a meghatározó a két találkozón, ám a lila-fehérek nem számolhatnak a magyar átlövővel, mivel a 25 esztendős játékos már az Alba Fehérvárt erősíti az új idényben.

– A felkészülés elején azt tűztük ki, hogy a védekezésünknek kell stabilnak lennie. Erre fókuszáltunk, erre helyeztük a legfőbb hangsúlyt – fogalmazott György László, a Dunaújvárosi Kohász szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában