Tanulópénznek kiváló volt

2019.08.02. 19:30

Az amerikai tizennyolc évesek 6-4-re verték a magyar U20-as jégkorong-válogatottat

Öt fehérvári hokissal – Almási Márk, Dézsi Bence, Horváth Milán, Kovács Alex és Rétfalvi Kristóf – a soraiban szenvedett kétgólos vereséget a magyar U20-as nemzeti együttes az Újpesti Jégcsarnokban.

Nagy Péter

Nyolc amerikai (fehér) játékost draftolhatnak az NHL-ben F.: Kri

A közel telt házas felkészülési mérkőzést a Titánok játékosának, Dézsi Bencének remek lövése vezette fel, majd a 11. percben az éppen a tengerentúlon edződő Papp Kristóf passzát hazai részről a meccs legjobbjának választott Péter Donát váltotta gólra. A vendégeknek mindössze három minutumra volt szükségük, hogy átvegyék a vezetést: előbb Gaffney, majd Hanas is mattolta Márkus Leventét, 1-2.

A középső harmadot a Madison Capitols együttesében légióskodó Papp Kristóf találata indította, amiben a Volán-nevelésű Vértes Nátán is oroszlánrészt vállalt. Beck révén azonban ismét volt válaszuk az amerikai ifjaknak, 2-3.

Nyolc amerikai (fehér) játékost
draftolhatnak az NHL-ben F.: Kri

A harmadik periódusban aztán sziporkáztak az NHL-re hajazó egyesült államokbeliek, Estapa például a korongot az ütő tollára véve emelt a kapuba. Rétfalvi és Kovács is közel járt ahhoz, hogy szorossá tegye a végjátékot, de a ziccerek kimaradtak, az USA pedig 6-4-re megnyerte a jó hangulatú összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában