atlétika

2019.07.17. 21:46

Takács Boglárka begyújtja a rakétákat

Csütörtökön megkezdődik a svédországi Boräsban az U20-as atlétikai Európa-bajnokság. Az ARAK Up. Akadémiát öt, a Hunyadi DSE-t három atléta képviseli a kontinensviadalon.

Ferencz Balázs

A móri Takács Boglárka esélyes lehet a dobogóra Fotó: Fehér G. / Fejér Megyei Hírlap

Magyarország összesen 34 húsz év alatti atlétával utazott Svédországba, ahol 48 nemzet 1114 atlétája viaskodik. Az Európa-bajnokságon a magyar különítményt az erősebb csapatok közé sorolják, köszönhetően többek között a fehérvári egyesületek sportolóinak. A csütörtöki nyitónapon a móri Takács Boglárka a 100 méteres síkfutás előfutamában térdel rajtgépbe, 12 óra 9 perckor. Ha továbbjut – amire minden esély megvan – akkor 17.12-kor a középdöntőben lesz szerepe. Az ARAK sprintere egyébként 200 méteren és a 4x100-as váltó tagjaként is nyargal az Eb-n.

A móri Takács Boglárka esélyes
lehet a dobogóra Fotó: Fehér G. / Fejér Megyei Hírlap

Pénteken a gátasokra kell figyelni. A férfiak 400 gát előfutamában indul Csókás Nikolasz (ARAK, 13.13-kor), valamint a junior országos csúcs birtokosa, az U20-as európai ranglista harmadik helyezettje, Mátó Sára fut 400 gáton, 13 óra 48-kor. Sára a 4x400-as váltóban is küzd a magyar sikerekért. Az idén is remek formában teljesítő Endrész Klaudia távolugrásban és a 4x100-as stafétában indul, kalapácsvetésben Brand Lilla képviseli a koronázóvárost. A 10 kilométeres gyalogló számokban a Hunyadi DSE adja a fehérvári versenyzőket. A fiúknál Tóth Norbert és Varga Máté okozhat meglepetést, a lányoknál Csörgő Dóra viaskodik az európai mezőnnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában