Övvel ünnepelne

2019.07.23. 14:00

Szeptember végén magyar bajnoki címmérkőzést vív Hegyi Barni

Elszántan dolgozik a jövőt építve Hegyi Barnabás, a fehérvári profi ökölvívó. Az amatőrben magyar bajnoki címet is szerzett 25 éves bokszoló a profik között veretlen, s övvel ünnepelne szeptember 21-én.

Ferencz Balázs

Még pihen Hegyi Barni balosa, szeptember végére kell csúcsformába lendülnie

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindennapos vendég a Kadocsa út melletti fitneszteremben Hegyi Barnabás. A profi pályafutása során öt mérkőzést sikerrel magvívó, ezekből négyen KO-győzelmet arató ökölvívó keményen dolgozik. Hétfőtől péntekig két edzése van, szombaton egy, vasárnaponként pedig kerékpározással vezeti le a hetet.

- Egy hónapja edzem, rengeteget dolgozom és izzadok. Az alapozás időszakát éljük, sokat készülök teremben, két-három hét múlva pedig megkezdjük a kesztyűzést. A futáson is nagy hangsúly van, s nagyon jól mennek a távok. Szerintem még életemben nem voltam ilyen erős, mint most. De indokolt is, hogy jó formában legyek – mosolygott Barni.

Szeptemberben címmérkőzés

Bizony indokolt, szeptember 21-én címmérkőzést bokszol középsúlyban. Az ellenfele már ismert, azonban még neve még nem publikus. De íme egy rejtvény, melyből a szakavatottak rájöhetnek, kivel lép ringbe Hegyi Budapesten.

Még pihen Hegyi Barni balosa, szeptember végére kell csúcsformába lendülnie
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

- Amatőrben többször bunyóztunk egymás ellen, felbokszoltam az ő súlycsoportjába. Strapabíró bunyós, nem olyan robbanékony, nem igazán erős és pontos, azonban rettentő jól védekezik, és soha sem adja meg magát – beszélt leendő ellenfeléről a székesfehérvári öklöző, akinek az alapozás időszaka alatt nem hiányzik a kesztyűzés. Sőt, még a futás is örömmel tölti el.

- A futó program sem hasraütés-szerűen állt össze. Kóger István, a kiváló jégkorongedző utasításai szerint futok. Polar-óra segítségével elemezzük ki az eredményeket. Hétfőn, szerdán és pénteken Horváth Dániel erőnléti edzővel dolgozunk.

A délutánok az ökölvívásé, eddig Kozák Istvánnal készült Hegyi, azonban rajtuk kívül álló okok miatt szakítaniuk kellett. A napokban a korábbi remek öklöző, Szinável Sándor segít, de közel a megállapodás, hogy a jövőben Ifj. Füzesy Zoltán mesteredző, korábbi ifiválogatott-kapitány, versenyzőként Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett tréner készítse fel a címmeccsre.

Hiába az eddigi makulátlan eredménysor, a fehérvári bunyós tudja, hogy javulnia kell

- A védekezésemen mindenképp fejleszteni kell. A vérmérsékletemet hűtenem kell, hogy ne egyből akarjak átgázolni mindenkin. Az előttem álló címmeccs nyolc-, vagy tízmenetes lesz. Észnél kell lenni, mert ha becsúszik egy rossz menet, lehet, hogy a következő hármat is elbukom a helytelen erőbeosztás miatt. S ezen elúszhat a mérkőzés.

Hogy jó formában legyen az étkezésre is különösen figyel a bokszoló.

- Most először segíti a felkészülésemet dietetikus is. Spindler Eszter állította össze az étrendemet, sokkal jobban érzem magam, több az erőm, az energiám – s az akarattal sem áll hadilábon, csípőből visszautasítja azt a barackot, amit Szinável Sándor kínál neki edzés előtt. – Nehéz betartani, sokszor szenvedek, de megéri, mert valóban energikusabb vagyok. A korábbi betegségem, a mononukleózis miatt sok ételt nem bír megemészteni a gyomrom. Biztos, hogy a ringben visszaköszön majd a koncentrált munka.

Megváltozott a fehérvári ökölvívó életvitele. Stílszerűen profibb lett. De Hegyi állítja, nem kellene ekkora szakadéknak lennie az amatőr és a profi bunyó között. A magyar amatőr boksz nagy bajban van szerinte.

- Kevés a bokszoló, nincsenek eredmények. Nem tudunk kiállítani egy válogatott csapatot, mert nincs versenyzőnk 49 kilóban és szuper-nehézsúlyban. Sok pénz eltűnt a sportágból. Én most élvezem, hogy többé-kevésbé arra tudok koncentrálni, amire kell, s ebben több székesfehérvári barátom is nagy segítségemre van. Nemes Attila, Simon László, Patai Norbert, Kummer Kornél, Pallag Róbert, Matók Ákos, Bognár József, Lukács Eszter, és a szingós kerékpáros srácok is sokat segítenek. Mindig öröm, ha Nagy Attila „Picasso”-val, Grósz Bélával, Németh Zoli bácsival, vagy társaikkal bringázhatok.

A profi boxgálák velejárója, a „show” azonban távol áll Hegyitől. Pedig, ha tendencia lesz abból, hogy az első menetben kiüti ellenfeleit, rövidül a gálák műsorideje...

- Rácz Félix-szel, az ország legnagyobb promóterével már beszélgettünk is arról, hogy többet kellene magamból mutatni. De én nem mutatok többet, mert ez box. Közbejöhet egy vétlen fejelés, bekaphatok egy ütést, ami akár felrepeszti a bőröm, s ezek csökkentik az esélyemet a győzelemre. Ha be tudom fejezni idő előtt a meccset, akkor be is fogom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában