A lelkesen, harcosan futballozó Topolya büntette a védelem hibáit

2019.07.02. 20:59

Ingatag, gólgazdag döntetlen

Új néven, új mezben, régi-új helyszínen vívta meg a felkészülés első „hazai” edzőmérkőzését a MOL Fehérvár FC labdarúgó csapata. A fehérváriak megszenvedtek a szerb élvonal újoncával, a Topolya SC-vel.

Ferencz Balázs

Ahogy a pályán folyó küzdelem, az eredmény is kiegyenlített volt a Fehérvár–Topolya derbin Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Újra a Vál-völgy csendes rejteke felé vette az irányt a fehérvári foci. No nem önszántából, a MOL Aréna Sóstó vízvezetékében cikázva bosszantó kalamajkát okozó baktérium száműzte a Vidit ismét Felcsútra, régi-új otthonába. Éppen ezért már nem is a MOL-kupa égisze alatt csaptak össze az olajipari cég által támogatott együttesek, pusztán a felkészülést szolgálják a csatározások. A Pancho Aréna edzőpályáin a DAC 1904 Dunaszerdahely és az erdélyi Sepsiszentgyörgy feszültek egymásnak, ugyanakkor a MOL Fehérvár FC néven első meccsét vívó Vidi a szerb élvonalba éppen feljutó Topolya SC ellen feszített új szerelésében. A délvidéki másodosztály bajnoka ellen fehér mezben, 28 fokos melegben, s egy soha nem látott összeállításban kezdett a PAOK kispadjával hírbe hozott, de maradó Marko Nikolics alakulata. A kaput a Soroksártól szerződtetett Kovács Dániel védte, a védelem szélén Tamás Krisztián és Hangya Szilveszter mozgott, míg a belső posztokon Mocsi Attila, valamint az utánpótlásból az edzőtábor előtt a nagycsapathoz rendelt Tamás Olivér tette a dolgát. A Vidi fazonja az első percekben nem rajzolódott ki igazán, a Topolya harcosan futballozott.

Ahogy a pályán folyó küzdelem, az eredmény is kiegyenlített volt a Fehérvár–Topolya derbin
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Mégis, a 10. percben a „házigazda” villant. Berecz 15 méterről a bal felsőt célozta meg, de Nenad Filipovics – a Vidi korábbi hálóőre – kipiszkálta a labdát. Azonban a mezőnybe, a fehérváriakhoz tenyerelte, Kovács köszönte szépen, s jobbról középre ívelt, Futács Márkó pedig 9 méterről a hálóba fejelt, 1-0. Az ivószünet után a vajdaságiak egy szabadrúgás után veszélyeztettek, Tomanovics fejese nyomán hullt a labda a kapu mögé. A frissítő kortyok a Topolya játékosait pörgették fel igazán, a 28. percben egy balról érkező centerezést nem tudtak tisztázni a Vidi védői, és Siladji közelről perdített jobbal a bal felső sarokba, 1-1. Nem sokkal később rendet tett a piros-kék egylet. A 30. percben Huszti tekert középre egy szabadrúgást, Elek Ákos tartotta forgolódva a labdát a tizenhatoson belül, majd a jobb alsó sarokba helyezett, 2-1. Beindult az adok-kapok, mert egy perc elteltével újra egál volt az állás. Finoman szólva sem mozgott szinkronban a fehérvári védelem tengelye, Mocsi és Tamás Olivér között Siladji lépett ki, s a jobb alsóba gurított, 2-2.

Határozottan, keményen futballozott a Topolya, nem engedték kibontakozni a Vidit, s gyorsan járatták a labdát. A szünet előtt Grabez 25 méterről eresztett meg egy rakétát, a labda a bal kapufa mellett suhant el.

A fordulás után is jó iramban futballoztak a csapatok, nem volt hiány a kemény belépőkből sem. Kovács D. mentett nagyot, mikor a menteni igyekvő Tamás Olivér saját kapuja felé rúgott estében. A 60. percben debütált a Vidiben a Sahtar Donyecktől szerződtetett Ivan Petrjak, s hamarosan vezetett is a Vidi. Kovács szabadrúgása után Elek Ákos fejelte át a labdát a kapus felett a hosszú oldalra, 3-2. A vajdaságiak szinte teljes sorcserével frissítettek, de az erejét vesztő lenyugvó nappal alábbhagyott a lendület. Sajnos, főként a Fehérvár várta a végét, a cselezni próbáló Kovács-kapus vesztette el a labdát, Lukics góljával egalizált a Topolya, harmadszor. A MOL Fehérvár FC szerdán 20.15-kor a DAC-cal játszik a Pancho Arénában.

Jegyzőkönyv

MOL Fehérvár FC–Topolya SC 3-3 (2-2)

Felcsút, 50 néző

FFC: Kovács D. – Tamás K., Mocsi, Tamás O., Hangya – Berecz, Elek, Huszti – Kovács I., Futács, Hodzic (Petrjak, 60.). Edző: Marko Nikolics.

Topolya SC: Filipovics – Varga, Grabez, Antonics, Skopljak, Tomanovics, Tumbasevics, Milicevics, Rovcsanin, Siladji, Lukics. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

Gól: Futács (10.), Elek (30., 65.) illetve Slidjani (28., 31.), Lukics (76.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában