karate

2019.07.03. 12:00

Dvéri Maja Európa-bajnok

A fehérvári Alba Regia SC karatékája formagyakorlatban végzett az élen a cseh viadalon.

Horog László

Maja a hétvégi Prágai versenyen Forrás: Dvéri Miklós

Az Európai Shinkyokushin Karate Szervezet Prágában megrendezett Európa-bajnokságán az Alba Regia SC két versenyzővel vett részt. A junior formagyakorlat kategóriában induló Dvéri Maja – Fehérvári Ádám kettős az elmúlt hónapokban mutatott jó teljesítményük alapján került be a válogatottba. A kontinensviadal legnépesebb mezőnye a női kata volt, 21 indulóval, ez Maja számára öt formagyakorlat bemutatását jelentette.

Kiegyensúlyozott teljesítménnyel olasz, román, svéd, litván és spanyol ellenfelet legyőzve megnyerte az erőpróbát. Boldog volt, mert a tavalyi ezüst után aranyat akasztottak a nyakába, ráadásul akkori legyőzőjét – a spanyol lányt – a fináléban egyöntetű bírói döntéssel utasította maga mögé.

Maja a hétvégi Prágai versenyen
Forrás: Dvéri Miklós

Fehérvári Ádámnak a 15 fős mezőnyben már kevesebb szerencséje volt, és a nyolc között búcsúzott. Egy örményen túljutva a második fordulóban litván karatékával szemben maradt alul a vezetőbíró határozata nyomán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában