kékszalag

2019.07.19. 18:35

Django elszabadult

Éjfél után nem sokkal ért be az első hajó az 51. Kékszalag Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásverseny füredi céljába. A Petrányi Zoltán kormányozta Racing Django legénységéé a dicsőség.

Ferencz Balázs

A győztes hajó Fotó: Csupasport

Több mint ötszáz vitorláshajó rajtolt el csütörtökön reggel, hogy Balatonkenese, Siófok és Keszthely érintésével visszaérjen Balatonfüredre. A hagyományos Kékszalag Nagydíjon bármilyen hajóosztályban el lehet indulni, de a végső győzelemért természetesen a hi-tech vitorlások viaskodnak már minden évben. Idén nem volt kegyes a széljárás a mezőnyhöz, a Racing Django 0 óra 35 perckor, 15:37:04 órás idővel ért célba elsőként.

A győztes hajó Fotó: Csupasport

A győztes katamarán legénységét (Csetényi Csaba, Kaltenecker Károly, Lovas Zsolt, Farkas Bence és Pén­zes Botond Kristóf) Petrányi Zoltán irányította. Másodikként a Kaiser Kristóf vezette MKB-Extreme Sailing Team, harmadiknak pedig a 13-szoros Kékszalag-győztes, Litkey Farkas által irányított Prevital futott be. A 7:13:57 órával a verseny időrekordját 2014 óta tartó Fifty-Fifty (Józsa Márton) ezúttal nyolcadikként zárt a mintegy 155 kilométeres táv megtétele után. A végeredmény: 1. Racing Django (kormányos: Petrányi Zoltán) 15:37:04 ó; 2. MKB-Extreme Sailing Team (Kaiser Kristóf) 15:53:58; 3. Prevital (Litkey Farkas) 16:16:10.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában