Irány az U21-es válogatott!

2019.07.14. 07:00

Ciao, kapitány! – Sándor György: az élet nagy rendező

Érzékeny veszteség érte a labdarúgó NB II-ben szereplő Aqvital FC Csákvár együttesét, miután a vértesiek legrutinosabb játékosa bejelentette, hogy felhagy a futballal, s Gera Zoltán segítője lesz az U21-es magyar válogatottnál.

Nagy Péter

A karmesteri pálca immáron máshoz kerül Csákváron, Sándor György szögre akasztotta a csukát

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Hogy aludt?

– Köszönöm, jól – kezdte a Videotonnal 2011-ben és 2015-ben bajnoki címet nyerő, majd a Puskás Akadémia után Csákváron otthonra lelő 9-szeres magyar válogatott Sándor György. – Előtte viszont három napig le sem hunytam a szemem, folyamatosan járt az agyam. Az élet nagy rendező, hiszen a pályafutásom azon szakaszában érkezett a felkérés Gera Zolitól, amikor újra profi labdarúgónak éreztem magam. Csákváron minden feltétel adott a minőségi munkához: a szakmai stáb felkészültsége, a körülmények, a klub alkalmazottai egytől-egyig kifogástalanok. Könnyebb helyzetben lettem volna, ha 35 évesen nem élveztem volna a felkészülést, nem hoztak volna lázba az edzések, edzőmeccsek, így viszont piszkosul nehéz volt a visszavonulás mellett dönteni. Ez egy nagy lehetőség számomra, és egy óriási megtiszteltetés.

Néhány napja még a pályán irányította a társakat, mostantól viszont az oldalvonalon túlról kell megtennie ugyanezt. Felkészült erre?

– Olyannyira, hogy csütörtökön már munkába is álltam új állomáshelyemen. A napi ritmusomban egyébként nem történik nagy változás, eddig Budapestről Csákvár – vagy éppen Felcsút – felé vettem az irányt, most Telki és a főváros között fogok ingázni. Mivel különösebben nagy fizikai megterhelésnek nem leszek kitéve, így valószínűleg elhagyhatom a délutáni sziesztámat. A fiatalabbak sokat nevettek rajta, amikor megtudták, hogy a két edzés között le szoktam dőlni. A lelátókon viszont ott leszek, folyamatosan járni fogom a pályákat, nézem a gyakorlásokat, meccseket. Most még minden új, fel kell vennem a fonalat, meg kell ismernem, kik dolgoznak velünk, értünk, kihez fordulhatok segítségért, ha megakadok. Róth Antal koordinálja az edzők munkáját, vele és Gera Zolival napi kapcsolatban leszek. A stáb kialakítása egyébként még folyamatban van.

A karmesteri pálca immáron máshoz kerül Csákváron, Sándor György szögre akasztotta a csukát
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A-licences trénerként más szemüvegen keresztül nézte az edzéseket, mérkőzéseket?

– Az edzői tanfolyamokon kívül meghatározó szakasza volt az életemnek, amikor Joan Carrillo megtett csapatkapitánynak a Videotonnál. Nemcsak a pályán, de azon kívül is sok feladatot kaptam. Akkor kezdtem el kapizsgálni a taktikai elemek kiválasztásának, valamint az edzések összetételének fontosságát. Később, amikor már B típusú képesítéssel rendelkeztem, akkor meg is értettem ezeket. A játékosmúltamat lezártam, elköszöntem a társaktól, a stábtól, vezetőktől Csákváron. Nem volt egyszerű, de remélem, sikerült valamit átadnom.

Bajnok ellen folytatják

Az NB III Nyugat csoportjának győztesével, az FC Ajka együttesével játszik idegenben felkészülési mérkőzést az Aqvital FC Csákvár szombaton 11 órakor.

Az ajkaiak eddig két felkészülési találkozón vannak túl: előbb az NB II-től az idén búcsúzó Mosonmagyaróvárral végeztek gól nélküli döntetlenre, majd az élvonalbeli Újpesttel vívtak meg, ahol végül erősen kidomborodott az osztálykülönbség – 4-0-ra győztek a lila-fehérek.

A Csákvár eközben két 2-1-es eredménnyel záródó mérkőzést játszott, előbb az első osztályú Puskás Akadémiától kapott ki, majd ugyanilyen arányban verte a szlovák második vonalban szereplő Révkomáromot. Az Aqvital hétfőn edzőtáborba vonul.

– Dévai N. Csaba -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában