A francia légió pillére

2019.07.15. 18:31

Attingré védéseivel segítené kupaporondra az FKC-t

A múlt héten találkoztak először a játékosok, a héten pedig már a Balaton partján fűzhetik szorosabbá kapcsolatukat az Alba Fehérvár KC kézilabdázói. A francia válogatott kapus, Armelle Attingré is Siófokon edzőtáborozik az NB I-es együttessel.

Ferencz Balázs

Armelle Attingré nagy kihívásnak tartja, hogy a világ legjobb bajnokságában védhet Fotó: handlfh.org

Immár három francia játékos erősíti az Alba FKC keretét. Az átlövő, s a koronázóvárosban immár két esztendeje sportoló Claudine Mendy mellett a jobb szélső Sabrina Zazai és a kapus Armelle Attingré képviseli a gall kézilabdát. S mily’ meglepő, nem ismeretlenek egymás számára.

– Már néhány szót tudok magyarul, igyekszem megtanulni a nyelvet – mosolygott a 30 éves hálóőr, Armelle Attingré, aki Vaj Eszter távozása után, s a már rehabilitációs munkát végző Györkös Rebeka sérülését követően került képbe a fehérváriaknál. – Sabrina Zazai ellen többször megmérkőztem már a francia élvonalban, ráadásul a strandkézilabda-válogatottból is jól ismerjük egymást. Claudine Mendyvel jó barátnők vagyunk, és sokat beszélgettünk az Albáról is, így nem véletlenül csöppentem Fehérvárra. Nagy öröm számomra, hogy Claudine-nal együtt játszhatom majd.

Armelle Attingré nagy kihívásnak tartja, hogy a világ legjobb bajnokságában védhet Fotó: handlfh.org

Attingré az elefántcsontparti Kadjokróban született 1989-ben, majd 2005-től a Fleu­ry Loriet akadémiáján nevelkedett. 2009-től hét szezonon át erősítette az Issy Paris gárdáját, sőt a párizsiakkal KEK-döntőt is játszott. 2013-ban a Hypo verte őket. A 16-szoros válogatott kapus 2016-ban váltott, Törökországba szerződött, egy évig védte az Ankara Yenimahalle kapuját. Az előző két szezonban a francia Nantes csapatában szerepelt, majd ismét útra kelt. Magyarországra.

– Mindenki tudja, hogy a magyar bajnokság a legerősebb a világon a női vonalon. A Győr mérkőzéseit rendszeresen néztem a Bajnokok Ligájában, s az Érd eredményeit is figyeltem, mert ott is kézilabdázott ismerősöm. Erős csapatok. Ezért is nagy kihívás előtt állok. Ahogy figyelgettem az FKC mérkőzéseit, láttam, hogy mindig meg kell küzdeni a győzelemért. Itt nincsenek könnyű ellenfelek, éppen ezért egyénileg és a csapatjátékban is rengeteget lehet fejlődni, jobbá válni. Hozzá kell tennem a magamét a védőmunkához. Sok munka áll előttünk, a felkészülésünk alatt lehetőségünk lesz összeszokni a lányokkal. Most még minden új Fehérváron, de azt látom, hogy a körülmények kiválóak, gyönyörű a város, az emberek pedig nagyon kedvesek. Szeretném, ha elcsípnénk egy olyan helyezést, ami nemzetközi kupában való indulással jár. Ez a fő célunk. Nem lesz könnyű elérni, rengeteget kell dolgoznunk érte, de optimistán várom a szezont – fogalmazott Armelle Attingré.

A siófoki edzőtábor után július 26-án kezdi a felkészülések sorát az FKC, akkor a Dunaújvárosi KKA lesz Deli Rita együttesének ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában