jégkorong

2019.07.16. 20:21

Amerikai ifik ellen indul a szezon

Augusztus 1-jén Magyarország U20-as és az Amerikai Egyesült Államok U18-as nemzeti együttesének összecsapásával rajtol hivatalosan a jégkorongozók idénye.

Dévai Nándor Csaba

Neves ellenfelük ellen is ünnepelnének a magyar fiatalok F.: TSH-Fotó

Nem kis falatnak néz elébe Vas Márton szövetségi kapitány együttese, hiszen az elmúlt három korosztályos elit világbajnokságon egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerző amerikaiakkal kell szembenéznie az idei Divízió I/B világbajnokságot harmadik helyen záró magyar alakulatnak. A fehérvári színekben 210 EBEL-mérkőzést megvívó tréner 28 játékost hívott meg a július 25–27. közötti edzőtáborba, amelyből majd a keretszűkítés során kialakul azon játékosok névsora, akik jégre léphetnek majd az USA fiataljai ellen. Fehérvárról hat játékos kapott meghívót: Horváth Dominik (kapus), Horváth Milán (védő), Almási Márk, Dézsi Bence, Kovács Alex és Rétfalvi Kristóf (támadók).

Neves ellenfelük ellen is ünnepelnének a magyar fiatalok F.: TSH-Fotó

A mérkőzéssel egyben nyitja meg ünnepélyesen a 2019/2020-as szezont a Magyar Jégkorong Szövetség, amely idén a mögöttünk hagyotthoz hasonlóan egészen biztosan tartogat majd szép pillanatokat – mind klub, mind a különböző válogatottak szintjén. Augusztus 1-jén 18 órakor kezdődik majd az USA elleni összecsapás, amelynek ezúttal az Újpesti Jégcsarnok ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában