kispályás labdarúgótorna

2019.07.15. 18:34

Adni jó: emberségből ötös

Az elmúlt hét végén került sor a Bébic utcai sporttelepen az ötödik alkalommal kiírt „Adni jó!” kispályás labdarúgótornára, ahol most is a jótékonykodás volt a cél.

Káldor András

A Fortuna nyerte a tornát, és joggal örülhetett az első sorban álló (sötét nadrágban) Rebeka is F.: horváth p

Néhány éve Horváth Péter barátaival gondolt egyet, és „Adni jó kupa” néven kispályásfoci-tornát rendezett, amelyen barátok, ismerősök rúgták a bőrt. A megmérettetést eddig karácsony táján tartották, most sem lett volna másképp, ám az Élet nagy rendező, és szervezők úgy vélték nem várják meg az ünnepeket. A társaság ezúttal egy csont­anyagcsere-zavaros, csontritkulással küzdő kislány, a 12 éves Rebeka számára gyűjtött. A tízcsapatos kupát a Fortuna együttese nyerte a Denso, és a Tequila gárdái előtt.

– Úgy indult, hogy megláttam egy ismerősöm posztját, melyben ecsetelte a kislány problémáját, természetesen a barátaimmal nyomban éreztük, hogy segítenünk kell. Három hét alatt megszerveztük, de lényegében egy héten belül kialakult a mezőny. Csupán azért izgultunk egy kicsit, hogy az időjárás kedvező legyen, de aki szombaton ott volt, egyöntetűen kiérdemelte a bajnoki címet! Nagyon látványos mérkőzések voltak, le a kalappal a résztvevők előtt. A kitűzött célt elértük, a torna után még lehetett adakozni, minden kilátogató hozzájárult, így el tudják kezdeni Rebeka kezelését. Feltétlenül meg kell köszönnünk Csucsánszky Zoltán segítségét, aki a pályát rendelkezésünkre bocsátotta – tudtuk meg a főszervező Horváth Pétertől.

A Fortuna nyerte a tornát, és joggal örülhetett az első sorban álló (sötét nadrágban) Rebeka is F.: Horváth P.

– Csodát tettek ezek a fiúk! – mondta könnyeivel küszködve Bakó Balázsné, Rebeka édesanyja. – Nem ismertem korábban Horváth Péteréket, de ők voltak az egyetlenek, akik reagáltak a posztra, és rögtön felvették velem a kapcsolatot. Rengeteg szeretetet kaptunk a résztvevőktől, szinte mindenki mondott egy-egy kedves szót. Hangsúlyoznám, hogy azt sem tudták korábban, hogy kik vagyunk, és ez a mai világban rengeteget számít, és hitet ad a folytatásra, hiszen a kislány számára ezzel megnyílt az út a genetikai vérvételhez, ezzel a célzott kezeléshez – mondta az édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában