amerikaifutball

2019.06.23. 07:30

Visszavághatnak a múltkori szoros vereségért

A Budapest Cowbells legyőzésével juthat be az első osztályú magyar amerikaifutball-bajnokság (HFL) döntőjébe a Fehérvár Enthroners alakulata.

Dévai Nándor Csaba

A Cowbellst legyűrve jutna döntőbe az Enthroners (kék) Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Sok minden nem stimmelt azon a verőfényes májusi napon, amikor az alapszakasz utolsó fordulójában egy ponttal jobbnak bizonyult a fővárosi együttes. A védelem becsülettel tette a dolgát, labdaszerzéseket hozott össze, ám ezekkel a támadósor kis százalékban tudott élni, míg a speciális egység egészen pocsék napot fogott ki. Ezeket most vasárnap mind feledtetheti közönségével az Enthroners, hiszen amennyiben legyőzik a Cowbells együttesét, ott lesznek a HFL július 6-án az Új Hidegkúti Nándor Stadionban rendezett döntőjében.

A Cowbellst legyűrve jutna döntőbe az Enthroners (kék)
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A speciális egységünknek nagyon sokat kell fejlődnie, de a támadósorunknak is jobban végre kell tudnia hajtani a taktikát. Nyilván szeretnénk visszavágni az alapszakaszban elszenvedett vereségért, ám ehhez az is kell, hogy jobban blokkoljuk a védőfalukat és a linebackereiket. Fejben viszont a srácokat felkészültnek látom – nyilatkozta Jim Ward, az Enthroners vezetőedzője.

A mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a First Fielden, amely bár természetesen az Enthroners hazai pályája, mivel a Cowbells végzett előrébb az alapszakasz során, ezért hivatalosan ők lesznek a pályaválasztók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában