kosárlabda

2019.06.22. 07:30

Rosszul sikerült az Eb-főpróba

A magyar női kosárlabda-válogatott nem tudta megszorítani Fehéroroszország együttesét az MKOSZ-csarnokban megrendezett felkészülési meccsen.

Káldor András

Raksányi Krisztina (piros) nagyot küzdött, de ez is kevés volt Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Magyarország–Fehéroroszország 66-83 (14-27, 15-15, 16-23, 21-18)

Székesfehérvár, 80 néző. V.: Benczur, Győrffy, Major.

Magyarország: Studer 9/3, Raksányi 15/4, Dubei 7/3, Kiss V., Határ 15. Csere: Zele 3, Horti 15/3, Lelik, Pusztai, Horváth B., Simon Zs. 2, Varga Zs. Szk.: Székely Norbert.

Fehéroroszország: Taraszava 10, Liktarovics 6, Snyistyina 19/9, Veramejenka 8, Papova 6. Csere: Ritszikava 13/6, Masko, Zjuzskova 3/3, Hasper 11/3, Bentley 4, Brych 2, Inkina 1. Szk.: Natalija Trafimava.

Kipontozódott: Studer (39.)

Végső fázisához érkezett a június 27-től július 7-ig tartó női kosárlabda-Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott felkészülése, legjobbjaink a szerbiai Nis városában Törökország, Olaszország, valamint Szlovénia ellen lépnek pályára jövő csütörtöktől.

Már specifikusan az első meccsre fókuszálnak a lányok, akik öt barátságos találkozón vannak túl, s valljuk meg, nem a legjobban szerepeltek, azaz van miben fejlődni. Ezt a célt szolgálja többek között a fe­hér­oroszok elleni két mérkőzésből álló párharc is, melynek második összecsapására – zárt kapuk mellett! – szombaton délután kerül sor.

Raksányi Krisztina (piros) nagyot küzdött, de ez is kevés volt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Mindenesetre kiegyenlített játékkal indult a derbi, Katsziarina Szisztina vitte hátán a vendégeket, zsinórban hat pontot elérve tartotta a lépést lányainkkal (6-6). A folytatásban sem tudtak Székely Norbert tanítványai ellépni, egyrészt azért, mert pontosabban dobtak kintről a vendégek, másrészt pedig a palánk alatti csatákat rendre elvesztették. Így nem lehetett azon csodálkozni, hogy az első tíz perc végén 13 pontos hátrányba kerültek a magyarok. A második negyedre sem változott túlságosan sokat a játék képe, továbbra is a fehéroroszok domináltak, változatlanul őrizték több mint tízpontos előnyüket. A játékrész második felében elsősorban az agresszívabb védekezésnek köszönhetően kissé felpörögtünk, bár ez az eredményességen, valamint a lepattanózás terén egyáltalán nem érződött. Raksányi Krisztina a félidőre elért 13 pontjával volt a legeredményesebb játékosunk.

A nagyszünet után sem vette fel igazán a ritmust csapatunk, többet hibáztunk a palánk alatt, ellenfelünk pedig maximálisan kihasználta fizikai erejét. A 24. percben – először a mérkőzésen – húszra növelte vezetését a fehérorosz együttes (32-52). A záró negyedet bár megnyerte csapatunk, attól azonban messze volt, hogy mindez a meccsre is érvényes legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában