kovács bálint

2019.06.21. 15:00

Robogóval Belgiumba

24 órás versennyel hangolt Kovács Bálint a német gyorsaságimotoros-bajnokság hétvégi, zolderi fordulójára.

Nagy Péter

Kovács Bálint visszatér egyik kedvenc pályájára Fotó: HMT

Elektromos motorral állt rajthoz a kecskeméti 24 órás robogóversenyen Kovács Bálint, akinek ideiglenes „paripája” ugyan nem sokáig bírta a strapát a rekkenő hőségben, de a fehérvári motoros így is hasznos tapasztalatokat gyűjtött a jövőre nézve. Az állóképességére tehát nem lehet panasza a fiatal pilótának, aki e hétvégén ismét nyeregbe pattan a német bajnokság betétfutamában, az IDM Suzuki Cup-ban. A helyszín a belgiumi Zolder városa, ahol tavaly két pole pozíciót és második helyet szerzett.

Kovács Bálint visszatér egyik kedvenc pályájára
Fotó: HMT

– Már nagyon vártam, hogy visszatérjen a sorozat Zolderbe, ahol tavaly nagyon jól szerepeltem – kezdte a mindössze 17 esztendős tehetség. – A belga pálya nem sorolható a könnyű aszfaltcsíkok közé, sok a szintkülönbség, illetve a szűk sikán rajta. A felkészülésem erre a versenyre sokkal jobban sikerült, mint a szezonnyitó előtt, ugyanis többször motorozhattam – ez az idő nagyon értékes volt a különböző beállítások miatt. Zolderben új első futóművel állok majd rajthoz, melyet a Slovakiaringen teszteltem, és úgy érzem, a segítségével képes lehetek a tavalyi eredményemet minimum megismételni. A köridőben viszont jelentős javulást várok a 2018-as pole pozíciót érőhöz képest.

Az első fordulót a Lausitzringen rendezték, ahol Kovács két időmérő edzésen is a leggyorsabb volt, végül „élesben” a harmadik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában