Jégkorong

2019.06.21. 07:55

Nagy lehetőség előtt: reményteljes fúzió a fehérváriak és a győriek között

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Fehérvár AV19 SC és a Győri ETO HC vezetői hároméves együttműködési megállapodást írtak alá, ezzel segítve a győri hoki fejlesztését, a Magyar Jégkorong Szövetség irányelveinek megfelelően.

Káldor András

A fehérvári és a dunaújvárosi hokisok a győri palánkkal is közelebbi kapcsolatba kerülhetnek Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Ezzel az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián pallérozódó fiatalok mellett immár a Győrben nevelkedő tehetségek fokozatos beépítése is megtörténhet a Titánok gárdájába. A szakmai irányítást az együttműködés ideje alatt a Fehérvár AV19 SC végzi. Az együttműködés hosszú távú célja egyrészről egy stabil győri férfi első osztályú csapat kialakulása, másrészről a ma még Magyarországon egyedülálló, ugyanakkor szakmailag előrelépést jelentő és gazdaságilag is fenntartható úgynevezett farmcsapatjellegű együttműködés létrehozása. Természetesen a két fél rendszeres szakmai konzultációkon folyamatosan elemzi és figyeli a program alakulását.

Az együttműködés harmadik évére az együttes megjelenésében, megnevezésében is markánsan megjelenik a győri klub, emellett folyamatosan beépítik az erre szakmai értelemben alkalmas székesfehérvári és győri, saját nevelésű játékosokat is.

– A fehérvári hoki mindig is élen járt abban, hogy mindig valami újat hozzon a magyar jégkorongba, ez történik ezúttal is: a győri és a fehérvári hoki egy együttműködési megállapodás keretében közös útra lép a jövőben az Erste Ligában szereplő csapat vonatkozásában. Győrben régóta jelen van a hoki, alapjai Bartalis Józsefen keresztül visszavezethetők hozzánk (Bartalis 1990-től a Volán színeiben játszott, mielőtt 1996-ban elindította a hokit Győrben – a szerk.), tehát az együttműködés jóval korábbról gyökerezik. Győrben mindenesetre tervezik, hogy a helyi önkormányzat is komolyabb szerepet vállaljon a későbbiekben a klubban. Fehérvári szempontból fontos, hogy olyan irányba menjünk, amire Magyarországon ebben a sportágban még nem volt példa.

A fehérvári és a dunaújvárosi hokisok a győri palánkkal is közelebbi kapcsolatba kerülhetnek
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Ez egy olyan, farmcsapatjellegű együttműködés, aminek végén önálló csapattal rendelkezik majd a győri klub, mi pedig képesek vagyunk a legjobb játékosainkat olyan együttesben szerepeltetni, ami szakmailag megfelel a mi elvárásainknak. A szakmai irányítás Székesfehérváron marad, szép lassan a győri klubnál veszik majd kézbe a csapatot, de közös koncepció alapján működtetik majd. Anyagi vonatkozásban az által, hogy egy másik klubbal közösen működtetjük a projektet, a Fehérvár AV19 SC részéről vállalhatóbb anyagi terhet jelent majd, mert azzal nem árulok el titkot, hogy az együttműködésnek gazdasági vonzata is van győri oldalról, mivel a Fehérvári Titánok finanszírozását egyedül, hosszú távon már nem tudtuk volna megoldani, és ez segít bennünket, hogy partnerként dolgozunk együtt a pénzügyi tervezésben – tájékoztatott Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 elnöke.

– Ezzel az együttműködéssel egy kicsit nagyobb lesz a versenyhelyzet az utánpótláskorú játékosok között, ami mindenképpen jót tesz az akadémián nevelkedő fiataloknak Érthető a menedzsment döntése, Győrben egy remek, vadonatúj jégcsarnok és modern infrastruktúra, ezzel együtt sok lehetőség várja majd a Titánokat. A szakmai stábnak az a célja, hogy akár Győrben, akár Székesfehérváron sikeres lehessen a Fehérvári Titánok együttese – hangsúlyozta Kiss Dávid, a Titánok csapatának vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában